AnnonceLuk annonce
Rent vand fra grøn energi

28-04-2021

Formand for Kirke Helsinge og Omegns Vandværk, Michael Nielsen og borgmester Martin Damm, satte solcelleanlægget i drift onsdag eftermiddag. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Kirke Helsinge og Omegns Vandværk i Kirke Helsinge tilbyder nu rent vand fra grøn energi. Et solcelleanlæg blev onsdag sat i drift.

De 583 andelshavere af Kirke Helsinge og Omegns Vandværk kan glæde sig over, at vandværket nu bliver drevet af et helt nyt solcelleanlæg, som yder omkring 9000 kwh om året, som stort set svarer til vandværkets samlede forbrug.

”Bestyrelsen fik ideen om solceller for et år siden, og nu er det klar til drift, så nu leverer vi rent vand fra grøn energi,” sagde formand for vandværket, Michael Nielsen, da han sammen med borgmester Martin Damm, drejede på kontakterne og satte solcelleanlægget i drift.

Anlægget har kostet lige omkring 100.000 kr. og der regnes med en tilbagebetalingstid på 7,5 år.

Det nye solcelleanlæg er sat op på tre af vandværkets fire sider, da tagkonstruktionen ikke ville kunne bære et solcelleanlæg.

Det er det lokale elinstallationsfirma JK A/S i Gørlev som har stået for installationen.

"Der er et kæmpe potentiale i solceller på erhvervsbygninger, de vil få fuld valuta for pengene," sagde Kristian Abkjær fra JK A/S

I følge bestyrelsen er Kirke Helsinge og Omegns Vandværk det første vandværk i Kalundborg Kommune som bliver drevet af et solcelleanlæg, som i øvrigt fremover vil udlede 4 tons co2 mindre.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0