AnnonceLuk annonce
Rengøring efter brand er meget omfattende

09-05-2019

Biografstolene er blevet gnedet ind med et tørt rengøringsmiddel, derefter bliver de støvsuget og tørret af med en klud. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Kino den Blå Engel har siden søndag været lukket grundet en brand hos naboen, hvor røg trængte ind i biografen. 10 rengøringsfolk arbejder på højtryk.

10 rengøringsfolk fra skadeservicefirmaet Polygon arbejder på højtryk i Kino den Blå Engel, med at vaske alt af og rense biografstole, efter at biografen natten til søndag blev røgskadet grundet en voldsom brand hos naboen Pizza Mia.

Branden natten til søndag sendte røg ind i biografen, både i foyeren, men også i selve den store biografsal. Biografejer Annette Sønder Nielsen var selv til stede natten til søndag, og kunne med det samme konstatere at der nok ikke blev filmforevisning søndag, og det fik hun helt ret i.

Mandag meldte Kino Den Blå Engel ud, at biografen var lukket til og med fredag, nu hedder meldingen at der er lukket til og med søndag, for rengøringsarbejdet er omfattende og skaderne stiger i takt med at bygning og teknik gennemgås.

Da vi kikker forbi Kino Den Blå Engel onsdag eftermiddag er alle biografstolene helt hvide af et tørt rengøringsmiddel, som er gnedet ind i stoffet, herefter bliver hver stol støvsuget og tørret af, et stort og tidskrævende arbejde. Et stort stillads er rejst i biografsalen og en rengøringsmedarbejder er godt i gang med at støvsuge hele loftet.

Alt inventaret i foyeren er vasket af, alle varer er fjernet og klar til at der igen kan sættes slik og chokolade på hylderne.

”Det går det rigtige vej, når vi kommer og åbner om morgenen lugter der ikke længere af røg i foyeren, men der er stadig røglugt i biografsalen, men det bliver mindre for hver dag, så vi er fortrøstningsfulde,” fortæller Brian Sønder Andersen fra Kino Den Blå Engel, og fortsætter,

”Selve filmfremviseren er renset og der er skiftet filtre, og tilsyneladende har den ikke taget skade, være står det til med selve det store hvide lærred, vi prøver i første omgang at støvsuge det bag fra, men jeg er næsten sikker på at det skal skiftes, men vi kan starte op som det er og så skifte det senere.”

Det store røde scenetæppe er pillet ned og sendt til rensning.

I forbindelse med den voldsomme brand i pizzeriaet trængte røgen også ned i kælderen og ind under det hævede gulv i biografsalen. Det betyder at rockwool isolereingen som ligger på gulvet under stolerækkerne skal skiftes for at være sikker på at røglugten forsvinder.

Og sådan kommer der hele tiden nye små overraskelser, så det der natten til søndag måske ikke så så slemt ud, og måske bare var en kraftig udluftning, har vist sig at blive meget mere omfattende.

Branden hos Pizza Mia er påsat, og politiet efterlyser to mænd som på et overvågningskamera, er set løbe fra stedet.

Se også - Video: Kæmpe hyldest til Juvi for at hjælpe KinoFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0