Rekordmange vil være diplomingeniører i Kalundborg

Af Jens Nielsen

Absalon kan byde velkommen til 120 nye studerende i Kalundborg - det er resultatet efter ansøgerne på kvote 1 og kvote 2 fik svar klokken 00:01 natten til onsdag. Der er rekordmange ansøgere til diplomingeniøruddannelserne i Kalundborg.

Præcis klokken 00:01 natten til onsdag fik de mange kommende studerende besked på, om de var optaget på drømmestudiet. 2.721 fik en glædelig besked i deres E-boks fra Absalon, heraf 120 som skal studere i Kalundborg.

Den første årgang af diplomingeniører blev færdige i januar i år, og flere og flere vælger hvert år at søge ind og tage uddannelsen i Kalundborg.

I år er ingen undtagelse, hvor der er sket en stigning på 40 procent i forhold til sidste år:

“Det er virkelig glædeligt at se, at vores uddannelser i Kalundborg er blevet en succes, der bare vokser hvert år. Sidste år fik vi 22 procent flere ansøgere end i 2019, så at vi stiger igen med hele 40 procent, det er jeg virkelig stolt af. Men det viser også, at det hårde arbejde og tætte samarbejde, nu for alvor er lykkedes," siger Rektor Camilla Wang.

Sidste år tilføjede Absalon diplomingeniøruddannelsen i Maskinteknologi, og den er stadig i gang med at blive etableret, og oplever en lille stigning:

“Vi kunne godt håbe på lidt flere ansøgere til den uddannelse, og vi vil lægge os i selen for at få budskabet ud omkring, hvad den uddannelse er og kan”, siger Camilla Wang.

De 120 nye studerende i Kalundborg fordeler sig med 74 som skal studere som diplomingeniører i bioteknologi, 33 som bioanalytiker og 13 skal studere på diplomingeniøruddannelsen i Maskinteknologi.

Del