AnnonceLuk annonce
Rekordhøjt antal af unge søger hjælp i TUBA

19-01-2021

kontakt@tv-kalundborg.dk

Antallet af unge fra familier med misbrugsproblemer, der søger hjælp til at bearbejde barndommens traumer stiger og stiger. Den seneste årsrapport fra organisationen TUBA viser, at antallet af unge, der henvender sig for at få hjælp fortsat er steget i 2020.

Unge fra familier med misbrugsproblemer strømmer til TUBAS rådgivninger landet over. Det viser den seneste opgørelse, der er offentliggjort i TUBAS årsrapport. Rapporten viser, at 2.287 unge på landsplan henvendte sig for at få hjælp i 2020. Antallet af henvendelser varierer fra by til by. 

"Vores tal viser, at de unge, mere end nogensinde før, har brug for at få hjælp til at behandle de traumer, de har med sig fra en barndom med misbrugende forældre. Presset har aldrig været større, og det mærker vi hver dag i alle vores afdelinger, men især i byerne," fortæller Henrik Appel, der er landsleder i TUBA.

Behandlingsgaranti er nødvendig

TUBA har en venteliste på over 900 unge, hvilket gør det svært at hjælpe de unge.

De unge kommer med dybe ar og er ofte meget belastede af deres historie, der er så svær at tale om. Og når de endelig finder mod til at komme til os, er det enormt demotiverende for dem, derfor er der brug for endnu flere resurser til at hjælpe de unge,” fortæller Henrik Appel.

I Kalundborg har TUBA til huse på Nytorv 8.

Henvendelser på landsplan

  • 2014: 1687
  • 2020: 2286

Stigningen i pct. er dermed 35 pct.

De unge er hårdt ramt:

  • 42 % har oplevet fysisk vold i hjemmet
  • 62 % har oplevet psykisk vold i hjemmet
  • 22 % har været udsat for seksuelle overgreb/krænkelser
  • 12 % har forsøgt selvmord
  • 46 % talte ikke med nogen om deres forældres misbrug, da de var børn


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0