AnnonceLuk annonce
Reklamevideoer skal fortælle den gode historie

20-02-2019

Videofilmene kan ses på Kalundborg Kommunes hjemmeside eller på Youtube. 

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

For omkring tre måneder siden fik Kalundborg Kommune lavet nye reklamevideoer til kommunens folkeskoler. Videoer, der skal brande Kalundborgs folkeskoler, og få flere forældre i Kalundborg til at vælge folkeskolen frem for fri- og privatskolerne. Et lokalt reklamebureau har lavet videoerne, billeder m.m., og har kostet Kalundborg Kommune 170.000 kr.

Kalundborg Kommune vil gerne vinde elever tilbage til folkeskolen, og strategien er bl.a. reklamevideoer. Faktisk har kommunen allerede fået lavet 16 videoer, en til hver skole i kommunen, der skal brande Kalundborgs folkeskoler således, at flere vælger dem frem for fri- og privatskolerne, der har kronede dage – også i Kalundborg Kommune.

Den gode historie

Fagcenterchef for Børn, Læring og Uddannelse i Kalundborg Kommune, Charlotte Grummesgaard Nielsen, håber på, at videoerne kan være med til at fortælle den gode historie om folkeskolerne i Kalundborg. Det er i øvrigt et lokalt reklamebureau i byen, der har stået for videoerne.

”Vi blev kontaktet af bosætningsenheden i kommunen, der spurgte os, om vi ikke ville være med til at lave videoerne, som led i strategien for at tiltrække flere mennesker til Kalundborg Kommune. Vi syntes, at det var en god idé, fordi vi dermed kunne vise, hvad det egentlig er for nogle skoler, der er i kommunen. De havde nogle penge, de kunne bruge på projektet, så videoerne er ikke taget fra skolernes budget, men er betalt med penge fra bosætningsenheden,” fortæller Charlotte Grummesgaard Nielsen. 

Fagcenterchefen mener ikke, at det kan skade at have forskellige måder at præsentere skolerne i kommunen på – tværtimod.

Filmene er optaget ude på skolerne, og hver skole har sat sit eget personlige præg på, hvad der skal vises frem. Det er ikke kommunen, der har bestemt indholdet. Derfor er det også 16 meget forskellige videoer,” fortæller hun.

Effekten er svær at spå om

Charlotte Grummesgaard Nielsen fortæller, at der er mange forældre, der vælger folkeskolen fra, og at de derfor gerne vil gøre en indsats for at vinde nogle af de forældre og elever tilbage til folkeskolerne. 

”Det ville jo være skønt, hvis flere opdagede, at vi har folkeskoler der er lige så gode som friskolerne, men om filmene kan få dem til det, ved jeg ikke. Det kan jo også være så meget andet, der er afgørende. Det kan være svært at vide, hvilken effekt de 16 videoer reelt har. Vi håber selvfølgelig, at det har en effekt, og jeg tror, det har en effekt, at man forsøger at komme på landkortet med den gode historie. Vi skal hele tiden røre lidt i gryden for at fortælle den gode historie, og måske filmene hjælper,” siger hun.

Det handler om synliggørelse og samarbejde

Jimmy Sørensen, der er skoleleder på Tømmerup Skole fortæller, at han umiddelbart er positiv over for tiltaget. 

”Jeg tror, at det handler om, at man som kommune, med mange skoler, sender et signal om ensrettehed. På alle skolernes Intra ligger nu en video, der henviser til et samarbejde og en vilje til at lave noget sammen, og det er rigtig fint. Det har nødvendigvis ikke en voldsom effekt i form af, at der pludselig kommer elever fra friskolerne til folkeskolerne, da der er mange andre parametre, vi skal blive bedre på. Men vi udbreder kendskabet til, at der fx i Tømmerup ligger en lille skole, og det er jo altid godt,” siger han.

Også skoleleder på Gørlev Skole, Annette Bønlykke mener, at det er en god idé med en lidt anderledes tilgang til tingene.

”Det er et rigtig fint projekt overordnet set mht. bosætningsstrategien. Måske er det også lettere for en del mennesker med en video i stedet for tekst, hvis man lige skal have et hurtigt indblik i, hvad skolen har af værdiger osv. Effekten af videoerne er svær at svare på. Men det har været interessant at være med, og samtidig blive skarpere på, hvad man gerne vil vise, så indadtil har det også virkelig været en interessant proces,” siger Annette Bønlykke. 

De 16 videoer kan ses på kommunens hjemmeside samt på de forskellige skolers hjemmesider. Videoerne har ligget på hjemmesiderne mellem to og tre måneder, og har haft mellem et par hundrede og op til ca. 800 visninger.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0