AnnonceLuk annonce
Rejsegilde med gamle traditioner

29-03-2017

Bestyrelsesformand Anne Marie Hansen takkede håndværkerne for deres indsats og arrangement. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Håndværkere har travlt med nybyggeri hos Kalundborg Forsyning på Dokhavnsvej i Kalundborg. Bygninger til henholdsvis varmepumpe og vandværk skyder i vejret, derfor var håndværkerne, onsdag formiddag, inviteret til rejsegilde.

Det er en milepæl for byggeriet på Dokhavnsvej, hvor de to bygninger der skal huse hhv. et moderne og fremtidssikret vandværk – Tissøværket, og en af Danmarks største varmepumpeinstallationer, er ved at blive rejst.

Begge byggerier er nu så langt fremme, at Kalundborg Forsyning, onsdag, havde inviteret håndværkerne til fælles rejsegilde.

I dag afholdes rejsegilder som god skik og orden og for at takke håndværkerne på byggeprojektet. På den måde får det nybyggede hus en god start. Men nogle steder er det dog stadigvæk forbundet med en vis overtro. Ifølge en gammel overtro skal der smadres et glas i forbindelse med rejsegildet, og sådan blev det også hos Kalundborg Forsyning.

Bestyrelsesformand Anne Marie Hansen takkede de mange fremmødte håndværkere for deres indsats og arrangement i projekterne og tog derefter et vinglas, og med ordene,

"Gid at disse huse må består i lige så mange år, som glasset går i skår", kastede bestyrelsesformanden glasset mod betongulvet.

En af de andre traditioner ved et rejsegilde er pølser til håndværkerne, sådan var det selvfølgelig også i dag, hvor pølsevognen dog var kørt i tørvejr på grund af det våde vejr.

Den nye varmepumpe gør det muligt at udnytte endnu mere af varmen fra spildevandet fra de forskellige store industrier i Kalundborg. Varmepumpen vil kunne dække 30 procent af byens varmebehov på årsbasis.

Det nye Tissøværk er designet til om året at behandle 1.6 millioner kubikmeter overfladevand fra Tissø, hvor forsyningen har hentet vand siden 1961 til brug i industrien.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0