AnnonceLuk annonce
Nye boliger: Der har været mange bump på vejen

16-06-2021

De 30 nye boliger er indflytningsklar til november. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Tirsdag havde Kalundborg almennyttige Boligselskab (KAB) inviteret til rejsegilde på de 30 nye almene boliger som er under opførelse på Herredsåsen. Men vejen dertil har været med mange bump på vejen.

Helt tilbage i 2016 inviterede Kalundborg Kommune lokale boligorganisationer til at deltage i en arkitektkonkurrence om 30 nye almene boliger på Herredsåsen. En konkurrence som Kalundborg almennyttige Boligselskab vandt.

Efter udbud på opgaven viste det sig, at projektet blev næsten dobbelt så dyrt som budgetteret. Det bevirkede, at byggeriet blev flyttet til den sydlige del af matriklen, da jordbundsforholdene ikke egnede sig til byggeri på det første planlagte sted.

Naboerne på Bakkevangen var dog langt fra tilfreds med boligernes placering og klagede til Planklagenævnet og Kalundborg Kommune var nødt til at lave en ny lokalplan for området.

Selve byggeriet af de 30 nye boliger med navnet Tornsbjærg begyndte så i december sidste år, men de mange bump var langt fra overstået.

Byggeriet blev hen over foråret ramt af sne, frost og megen regn, som har udsat afleveringen af byggeriet til november 2021.

Regnen har så medført, at søen vest for byggeriet blev fyldt med vand som løb ned mod byggepladsen. Også det blev der taget hånd om, men med ekstraudgifter til følge.

Endelig måtte administrationen i Kalundborg Kommune trække i nogle tråde for at få lov til at køre de store moduler, som byggeriet består af, gennem byen i dagtimerne.

Nu ser det endelig ud til at byggeriet kan færdiggøres, og derfor var der inviteret til rejsegilde tirsdag.

”En stor tak til Kalundborg Kommune der har gjort det muligt at komme i gang med projektet på trods af den endelige godkendelse af lokalplanen, en stor tak til arkitekt, ingeniører og byggefirma, der har kæmpet en utrættelig kamp for at få løst de løbende problemer/konflikter der har været siden starten i 2016,” sagde Richard Poulsen, formand for Kalundborg almennyttige Boligselskab, i sin tale til rejsegildet.

Byggeklodser

De 30 boliger opføres som et modulbyggeri, hvor 52 store præfabrikerede moduler (byggeklodser) køres fra fabrikken hos BM Byggeindustri i Hobro og til Kalundborg, og løftes på plads af en stor mobilkran.

Boligerne bliver opført i ét plan i tæt-lavt byggeri med individuelle terrasser og indkørsler. Arkitekturen er enkel og nordisk i harmoni med det omkringliggende landskab.

De 30 almene familieboliger bliver på mellem 43 og 93 kvadratmeter med en husleje på mellem knap 3000 og knap 7000 kroner. Den nye afdeling i Kalundborg almennyttige Boligselskab får navnet Tornsbjærg.

30 nye boliger kommer som store byggeklodser


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0