AnnonceLuk annonce
Region Sjælland mangler 300 millioner kroner

21-08-2018

Stigende udgifter til sundhedsydelser presser økonomien i Region Sjælland. Politikerne skal løse en ubalance i budgettet for næste år på 157 millioner kroner. Dertil kommer et underskud i indeværende år på cirka 150 millioner kroner.

Der var mørke skyer over Region Sjællands økonomi for 2019, da Regionsrådet i dag tog hul på budgetforhandlingerne. Region Sjælland står med et budgetunderskud på 157 millioner i budgettet for 2019. Dertil skal lægges, at regionens sygehuse i indeværende budgetår i øjeblikket står med en ubalance på ca. 150 millioner.

Heino Knudsen, regionsrådsformand i Region Sjælland, kalder det en alvorlig situation, som vil kræve hårde politiske prioriteringer.

”Vi ser ind i betydelige budgetudfordringer. Vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at det kommer til at berøre borgere, patienter og medarbejdere mindst muligt. Men vi må også se i øjnene, at presset på vores økonomi betyder, at vi ser ind i en periode, hvor der vil ske personalereduktioner - og der vil komme afskedigelser. Det er mit håb, at underskuddet i indeværende år kan minimeres væsentligt. Men der er ingen tvivl om, at det bliver hårdt,” siger Heino Knudsen.

En succéshistorie

Det er stigende udgifter til sundhedsydelser, som i den grad presser økonomien i Region Sjælland.
"Det danske sundhedsvæsen er i bund og grund en succeshistorie. Vi lever længere og længere, vi behandler flere og flere borgere - og vi behandler for mere og mere komplicerede sygdomme. Det gør vi blandt andet også med ny dyr sygehusmedicin. Det er naturligvis godt, for vi skal tilbyde det bedste af det bedste til vores borgere, som er blevet patienter i vores sundhedsvæsen. Bagsiden af medaljen er regionernes anstrengte økonomi. Det er en udfordring for alle regionerne i Danmark - ikke kun Region Sjælland. Men regionerne går ind og tager ansvar trods svære økonomiske rammer," siger Heino Knudsen.

Fælles strategi

Regionsrådet blev i foråret enige om en fælles strategi for Region Sjælland. Det er dén, som er hjørnestenen i budgetforslaget for 2019. Her er fokusområderne blandt andet et både nært og specialiseret sundhedsvæsen for alle, det medicinske område, Psykiatrien, Digitalisering og arbejdsmiljø.

"Vi vil forfølge den strategi, som vi i fællesskab har besluttet. Vi vil tage det lange lys på, og få lagt nogle langsigtede rammer, som betyder, at vi over den næste fire-årige periode kender vores økonomiske rammer og råderum. Jeg går til forhandlingerne med et stærkt ønske om at sikre den rigtige balance mellem at løse de udfordringer, som trænger sig på nu og her og samtidig turde investere i fremtidens Region Sjælland," siger Heino Knudsen.

Region Sjælland har godt 18.000 medarbejdere samt et samlet budget for 2019 på godt 19 milliarder kroner.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0