AnnonceLuk annonce
Region Sjælland gør det nemmere at blive testet for corona

03-09-2020

Det mobile testcenter er i Kalundborg mandag og torsdag. Arkivfoto: Jens Nielsen

Det bliver nemmere at få en coronatest i Region Sjælland. Fra mandag kan borgerne en række steder blive testet i samme by, uanset om de har symptomer eller ej. Borgerne skal ikke løbe spidsrod for at blive testet for corona, siger Heino Knudsen.

Region Sjælland udvider mandag den 7. september en række testcentre, så både syge og raske kan blive testet i samme by rundt om i regionen. Borgere med lette symptomer slipper desuden for at kontakte egen læge eller lægevagt for at kunne bestille en test, oplyser Region Sjælland i en pressemeddelelse.

Hvis du har lette symptomer og ikke har brug for at blive tilset af en læge, kan du gå direkte ind og bestille en tid til test på coronaprover.dk. Borgere med symptomer, skal ringe og bruge deres egen læge og lægevagten, som de normalt ellers ville gøre ved enhver anden sygdom. Derfra vurderer lægen, om der skal henvises til en test for corona.

"Borgerne skal ikke løbe spidsrod for at blive testet for corona. Det skal være nemmere, så det ene familiemedlem ikke skal køre til en by i nord, mens resten af familien kører sydpå for at blive testet. Det samme gælder lette symptomer. Der er ingen grund til, at de skal forbi en læge, som forsimplet sagt giver dem en test pr. automatik. Derfor er jeg glad for, at vi fra på mandag har en mere smidig løsning til borgerne," siger Heino Knudsen, regionsrådsformand i Region Sjælland.

Borgerne kan se frem til både med og uden symptomer at blive testet i de udvidede testcentre. Centrene ligger på Holbæk Sygehus, Slagelse Sygehus, Nykøbing F. Sygehus, Rådmandsengen i Næstved og to steder i Roskilde. De to steder er på Sjællands Universitetshospital, for borgere med symptomer, og på Dyrskuepladsen, for borgere både med lette symptomer og uden symptomer.

I Kalundborg er der stadigvæk mulighed for at blive testet mandag og torsdag hvis man ikke har symptomer. Det foregår på Sundheds- og Akuthuset, Nørre Alle 31, Kalundborg. Tidsbestilling her er ikke nødvendig.

Tirsdag mellem kl. 10 og 12 kan man blive testet efter tidsbestilling. Det foregår på Rynkevangen 8, 4400 Kalundborg.

"Vi har gennem længere tid opbygget en kæmpe indsats med at teste danskerne. Nu udvider vi i fem byer til borgere med og uden symptomer. Derudover har vi også 13 mobile testenheder, der dagligt kører ud og hjælper med smitteopsporing på bosteder, virksomheder, som vi gjorde på Danish Crown i Ringsted, og andre steder, hvor der er behov for tests", siger Heino Knudsen, og fortsætter:

"Vi har også indgået aftaler med flere kommuner om, at vi én gang om ugen kommer ud til dem lokalt. Her kommer vi ud og tester borgere, der kan være særligt sårbare og har svært ved at transportere sig. De slipper for at transportere sig på kryds og tværs af regionen for at blive testet. Og så er vi fortsat også til stede ved grænseovergangene."

Fælles teststspor for borgere med og uden symptomer

 • Holbæk:
  Holbæk Sygehus
  Rosenvænget 13
  4300, Holbæk
 • Roskilde (to matrikler):
  Sjællands Universitetshospital (Patienter med symptomer)
  Vestermarksvej 5
  4000, Roskilde
  &
  Testcenter Roskilde (Borgere uden eller med lette symptomer)
  Darupvej 19 - for gående
  Poppelgårdsvej 29c - for kørende
  4000, Roskilde
 • Slagelse:
  Slagelse Sygehus
  Fælledvej 13
  4200, Slagelse
 • Nykøbing Falster:
  Nykøbing F. Sygehus
  Fjordvej 22
  4800, Nykøbing Falster
 • Næstved
  Testcenter Næstved
  Rådmandsengen 1 (Grimstrupvej 185 fra den 10. september)
  4700, Næstved


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0