AnnonceLuk annonce
Reformer får ikke lamme til at gå

16-04-2017

På bænken i busskuret foran rådhuset på Holbækvej, sidder Maria og Jacob, to dukker som er med i en protestdemonstration. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

I ly af natten til søndag er en række dukker placeret forskellige steder over hele landet, bl.a. også i Kalundborg. Dukkerne er en del af en aktion i protest mod fattigdom på grund af kontanthjælpsreformen.

”Engang var det slemt ved særlige lejligheder – jul, konfirmation, sommerferie, fødselsdage. Her kunne det være svært at få enderne til at mødes, hvis pengene var små. Men i Næstehjælperne ser vi nu et andet billede.

Det er hverdagen, det daglige brød, medicin, overtøj, busbilletter, der er efterspørgsel på.

Efter kontanthjælpsreformen og 225-timers reglen trådte i kraft er tusindevis af familier kastet ud i reel fattigdom. Mange af dem syge mennesker, der ikke kan få arbejde, men som er parkeret i kontanthjælpssystemet.

I anledning af påsken vil vi gerne minde om, at selvom Jesus kunne lave vand til vin og få lamme til at gå – så er det ikke tilfældet med fattigdomsreformerne”, sådan skriver gruppen Næstehjælperne i en pressemeddelelse, der er udsendt søndag morgen.

Gruppen aktionerer landet over, og har lavet en række dukker, der skal informere den almindelige dansker om, hvor galt det står til i velfærdsstaten, iflg. Næstehjælperne.

I Kalundborg er en mor og hendes søn, Maria og Jacob, sat i busskuret ud for rådhuset på Holbækvej, sedler på dukkerne informerer om at Maria har fibromyalgi, mens sønnen Jacob er autist. På bænken er påklistret en seddel der informerer om hele aktionen.

Der var også sat en dukke i busskuret i Bredgade, tæt ved Skibbrogade, men søndag formiddag var dukken væk, kun sedlen på bænken sad tilbage.

Sidst i januar var der en lignende aktion mod kontanthjælp loftet, her blev en lang række af landets skulpturer pakken ind i sort plastic, og det er formentligt de samme personer som nu står bag påskens aktion.

Læs også: Protest mod fattigdom: Skulpturer klædt i sortKlik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0