AnnonceLuk annonce
Reersø og Kalundborg slap billigt

05-01-2017

Der var rigtigt meget vand i fiskerihavnen i Kalundborg natten til torsdag. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Både Reersø og Kalundborg slap nådigt fra den stormflod, som ramte landet onsdag.

Rigtigt mange steder i den sydlige del af landet er blevet hårdt ramt af den stormflod, som onsdag ramte områder som Sydsjælland, Lolland, Falster og Sønderjylland. Kalundborg Kommune blev også ramt, men langt fra på samme måde, som byerne syd på.

I Kalundborg stod vandet højt i fiskerihavnen, og Vestre Havnevej blev oversvømmet. Vandstanden var, med 120 cm. over daglig vande, på sit højeste fra omkring midnat og frem til klokken to natten til torsdag, herefter har vandstanden været faldende. Politiet afspærrede vejen for alt trafik i begge retninger. Den afspærring opretholdes formentligt frem til først på formiddagen torsdag. Ingen huse langs Vestre Havnevej er blevet ramt af oversvømmelserne.

Vejen til Reersø spærret

Reersø var udset til at være det område i Kalundborg Kommune, der ville blive ramt hårdest af vandmasserne, derfor havde beredskabet, pumpe- og digelauget og lokale beboere forberedt sig hele onsdagen, bl.a. blev et helt ny indkøbt mobilt dige stillet op på Strandvejen.

Tilsyneladende er Reersø sluppet med skrækken denne gang, hele havnearealet  var oversvømmet, og Reersøvej var også oversvømmet, og blev derfor spærret for trafik i begge retninger i nogle timer. Omkring klokken 22 meddelte Midt- og Vestsjællands Politi at vejen nu var genåbnet, og kunne passeres med forsigtighed. Kalundborg Kommune slap med skrækken denne gang.

"Det ser fint ud på Reersø. Vestsjællands Brandvæsen har her til morgen trukket de frivillige hjem derude fra, der har været stationeret der hele natten. Det har ikke været så slemt, som vi havde frygtet. Vi har været i tæt dialog med lokalt bedredskab, som bl.a. havde lagt en dæmning ud, de selv har købt. Der var fuldstændig styr på det, og selv hvis vandstanden var blevet højere, havde vi kunne klare det også," siger Lasse Hansen, der er beredskabschef i Vestsjællands Brandvæsen.

Læs også: Helt nyt mobilt dige skal stå sin prøveKlik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0