AnnonceLuk annonce
Reersø Museum genåbner

14-04-2019

Af Jens Nielsen

Reersø Museum på Skansevej, Reersø, er nu klar til at genåbne efter en meget omfattende renovering.

Renoveringen af det gamle ’Andræjs Hus’ fra først i 1700-tallet, der udgør Reersø Museum, blev et langt og omfattende arbejde, som begyndte tilbage i 2017, men nu er Reersø Museumsforening endelig klar til at slå dørene op for det lille, men spændende museum, det sker søndag d. 21. april kl 13 – 16, hvor der vil være fri adgang for alle, der har lyst til at kikke forbi.

Det gamle hus, der er 5x16 meter stort, trængte til et nyt stråtag, men under gennemgang af huset blev det besluttet også at skifte seks halve spær, men efter at taget kom af væltede overraskelserne nærmest frem, og stort set alle spær og topremmen er skiftet, et stort og omfattende arbejde der er udført som dengang huset blev bygget, dvs. at meget af arbejdet er hugget med en økse.

Alt er skævt i det gamle hus, som er bygget på såkaldte syldsten, store kampsten som udgør grunden, og som med tidens tand, ændrer sig i frost og fugtigt vejr, væggene er lerklinede, og så er huset fredet.

I forbindelse med genåbningen vil der være mulighed for at købe to nye bøger, ’Reersø i 1950 – set med københavnerdrengens øjne’ af Poul Kjølholm og ’Reersø i stenalderen’ af Anders Maegaard. Begge forfattere vil være til stede denne dag.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0