AnnonceLuk annonce
Rallysprint med masser af fart og spænding

17-07-2017

Der bliver masser af fart og spænding på lørdag når der køres rallysprint hos NCC ved Svebølle. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Kalundborg og Omegns Motorklub afholder sit 32. Rallysprint. Det sker lørdag den 22. juli i NCC grusgraven ved Svebølle. Knapt 70 deltagere fra Danmark og Sverige er tilmeldt.

Er du til fart og spænding, hidsige dueller på fire hjul, brølende motorer, dæk der snapper efter vejgreb - sandsynligvis tilsat en god del støv til knas mellem tænderne? Så vil det være en god idé at køre til NCC grusgraven i Gammelrand ved Svebølle nu på lørdag den 22. juli.

For 32. gang inviterer Kalundborg og Omegns Motorklub til Rallysprint over fire heat i en halv snes bilklasser. Første start går kl. 12.00 og finaleheatet køres kl. 16.30

Løbet køres over en distance på 4,2 km pr. heat, og det vil sige, at kører og bil skal være skruet sammen til at kunne holde de 16-17 kilometer løbet i alt strækker sig over.

Ikke mindst tidligere kunne det være forbundet med nogen risiko at kaste sig ud i grus prøverne. Men dels er det meste asfalt i dag, og dels er en række træer blevet fældet i området, så kommer bil og mandskab på afveje er resultatet knapt så voldsomt som tidligere, men ingen tvivl om at der bliver fart-spænding og dramatik for alle pengene.

Landskamp

Ikke mindst de svenske kørere er kendt for at levere varen med deres bredde kørestil.

Og netop svenske kørere har gennem de 32 år sat gang i sagerne og har dermed udfordret de mange nationale kørere, der ellers må formodes at have en lille fordel i kraft af hjemmebanen.

Som noget nyt i år bliver der en landskamp mellem Danmark og Sverige. De tre bedste resultater fra hvert land tæller i den samlede stilling

En lang række af lokale kørere er med til Rallysprint på lørdag, se på TV-Kalundborg.dk senere på ugen hvem der deltager.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0