AnnonceLuk annonce
Rally på skoleskemaet

11-11-2018

Rallykører Ole Jensen sammen med 3.b fra Rynkevangskolen. Privatfoto

Ole Jensen, som er en lokal og meget garvet rallykører, var fredag på besøg hos Rynkevangskolens 3.b, hvor han viste sin rallybil frem.

Fredag eftermiddag havde Rynkevangskolens 3. b besøg af rallykører Ole Jensen, Kalundborg, som havde taget sin rallybil med. Børnene fik lov til at sidde i bilen, prøve hvad det vil sige at være spændt helt fast i en rallybil iført “hans” (som er en hals/nakkekrave) og styrthjelm med samtaleanlæg. De var alle meget overrasket over at man stort set ikke kan bevæge sig, når først man sidder rigtigt i en rallybil.

Børnene var nysgerrige på at bilen udenpå ligner en helt almindelig bil, men indeni er der ikke meget der ser ud som den bil de selv kører i til dagligt, da der inde i bilen er monteret et “bur” som er en slags stativ der stiver bilen ekstra godt af hvis rallykøreren, er uheldig at køre galt.

Ole kom i fuld køredragt, køresko og brandhæmmende handsker og undertøj. Børnene fik store øjne da Ole viste dem, at der både er en lille hammer til at slå ruden ud af bilen og op til flere brandslukkere i en rallybil. Der skal jo være tænkt på alt når man kører rally. Det er sjældent, men desværre kan erfarne rallykørere jo også køre galt.

Jaja, bilen var jo flot, og det var også sjovt at komme ind og sidde i den. MEN, hvordan LYDER sådan en bil så i virkeligheden.... Alle, men måske mest drengene, var meget interesseret i at få lov til at høre hvordan en rallybil lyder når den bliver startet. Flere af dem havde set videoer eller spillet videospil med rallybiler, men nu havde de altså chancen for at høre det i virkeligheden- og de blev ikke skuffede. Ole startede bilen med et brøl som skar igennem luften, og selvom nogle af børnene lige hoppede en gang, så var alle enige om at det var helt vildt sjovt at høre hvordan den larmede. Drengene mente at udstødningen må være meget varm, for når Ole gassede op, så kunne de mærke at udstødningsgassen var varm. Ja de er kloge sådan nogle 3. klasser.

Efter oplevelsen kunne klassen gå hjem og holde weekend, en stor oplevelse rigere.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0