AnnonceLuk annonce
RGI - en kulturel faktor der samler hele Raklev

28-08-2016

Tidligere sognepræst i Raklev Kirke, Søren Siverts, bød velkommen og åbnede Raklevdagen i Røsnæshallen. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen jens@tv-kalundborg.dk

Søndag blev 20-året markeret for sognebladet i Raklev, et blad som samler hele Raklev området.

Raklev Kirke, RGI samt områdets øvrige foreninger havde søndag arrangeret en fælles Raklev dag, anledningen var markeringen af 20-års dagen for det fælles sogneblad mellem Raklev Kirke, idrætsforeningen og skolen, en ide skabt af tidligere sognepræst i Raklev Kirke Søren Sievers.

Dagen startede søndag formiddag med en stemningsfuld gudstjeneste hvor netop Søren Sievers stod for gudstjenesten sammen med sognets præster Lisbeth Dyxenburg og Helle Brink, og med underholdning af Sognekoret.

Efter gudstjenesten i den helt stopfyldte kirke var der arrangeret løb til Røsnæshallen hvor resten af festdagen fortsatte både ude og inde.

”Vi havde dengang et, ja jeg tør godt sige, primitivt kirkeblad, som blev fremstillet hjemme på mit køkkenbord”, fortalte Søren Sievers i sin tale ved åbningen af Raklevdagen i Røsnæshallen, og fortsatte,

”Hvordan får vi skabt den der fælles identitet af at høre til et sted, vi startede derfor en undersøgelse og da RGI havde ondt i økonomien, var der ikke langt til vi fik skabt et fælles samarbejde mellem kirken, RGI og Raklev Skole, om at udgive et fælles sogneblad. Det var den der tanke om at skabe sammenhængskraft, og det tror jeg stadig væk er en vigtig ting og jeg synes det er fantastisk at i stadigvæk her på stedet har sådan en kulturel faktor som RGI, et godt samarbejde med skole og med kirken, det er sådan at vi føler at vi hører til”.

Raklevdagen blev markeret med en lang række af aktiviteter, ude var der fodbold, hockey, petanque og kroket, mens der inde var mulighed for at prøve at spille både badminton og håndbold, der var gymnastik og folkedans opvisning samt en lang række stande fra lokale foreninger.

Arrangementet blev flot bakket op af lokalbefolkningen, ingen tvivl om at rigtigt mange føler en fælles identitet og at de hører til i Raklev.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0