AnnonceLuk annonce
Ræv med voldsomt ´ræveskab´ i Kalundborg

26-09-2016

Foto: Per Huniche

Af Jens Nielsen jens@tv-kalundborg.dk

Den lokale fugle- og dyrefotograf Per Huniche har fanget en ræv med sit kamera, ræven er fyldt med skab og derfor advares især hundeejere.

”Jeg troede lige at jeg skulle ha` nogle fede skud af Mikkel ræv, der lå på Ulshøj bakken i Kalundborg og solede sig i solskinnet lørdag lige over middag, men blev godt nok meget overrasket da jeg fik set billederne på min computer”, sådan skriver Per Huniche til TV-Kalundborg. Da billederne kom ind i Pers computer og der blev zoom ind kunne den lokal dyrefotograf konstatere at der ikke bare var tale om en pjusket stor rævehvalp, men derimod en ræv der var ramt af et voldsomt angreb af ræveskab. Flere steder på ræven mangler pelsen simpelt hen, man kan man næsten se de åbne sår på ”køllen” af bagbenet og på underkæben er den også meget angrebet.

Ræveskab kan smitte hunde og katte der går tur i området.

Hvad er skab?

Ræveskab skyldes en hudsnylter – skabmiden, Sarcoptes scabiei. Miden fremkalder en irritation i huden som får ræven til at klø hårene af. Ræve smittet med skab dør i løbet af få måneder af kulde, vægttab og sygdom.

Ufarlig for mennesker

Skabmiden er ikke farlig, og det er meget sjældent, at den overføres til mennesker. Hvis det sker, vil symptomerne være en stærk kløe, som kan kureres medicinsk.

Har man mistanke om at være blevet smittet efter kontakt med en skabinficeret ræv eller hund, bør man søge læge.

Hunde og andre husdyr kan let kureres

Hunde bliver let inficeret med skabmider fra ræven. Syptomerne er voldsom kløe, i starten som regel langs ørekanten, ned ad forbenene og ved haserne. Skabmiderne forårsager betændelse og kløe i huden, og derfor opstår der ofte rødme, varme, hårløshed og små sår på de angrebne områder.

Har ens hund været i kontakt med en skabinficeret ræv, bør man søge dyrlæge for at få hunden behandlet. Medicin mod skab kan ikke fås i håndkøb.

Andre husdyr kan i sjældne tilfælde smittes. Lidelsen behandles hos en dyrlæge.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0