AnnonceLuk annonce
Protest mod fattigdom: Skulpturer klædt i sort

21-01-2017

Skulpturen på græsplænen ved rådhuset er også ramt af aktionen. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

I ly af natten til lørdag er skulpturer over hele landet, bl.a. også i Kalundborg, iklædt sørgedragter, i form af sort plastic, i en protest mod fattigdom.

Ifølge en Facebook-gruppe under navnet Stationære Skulpturer mod Fattigdom står en aktionsgruppe på 180 mennesker bag de "strejkende" skulpturer. Selve aktionsgruppen kalder sig Fagforeningen af Stationære Skulpturer.

I Kalundborg er det skulpturen i rundkørslen ved Holbækvej/Nørre Alle, som er blevet pakket ind i sort plastic, også skulpturen på græsplænen ved rådhuset på Holbækvej er blevet pakket ind i ly af mørket.

Aktionsgruppen sætter gennem denne happening fokus på den stigende fattigdom i Danmark, der kommer i kølvandet på regeringens kontanthjælpsreformer.

"Staturer og skulpturer må se tavse til fra deres piedestaler mens børn vokser op i fattigdom, syge borgere må gå grædende fra jobcenteret, fordi de presses ud i arbejdsprøvninger og arbejdsløse ikke har råd til receptpligtig medicin. Men det stopper nu. Vi hjælper skulpturerne med at sige fra" siger aktionsgruppens talsperson, der ønsker at være anonym.

Sortklædte skulpturer landet over

Frivillige fra hele landet iklædte skulpturerne i deres by sorte dragter og tilhørende skilte. På de to skulpturer i Kalundborg som er ramt af aktionen er der klistret et skilt med flg. tekst:

”Jeg er sammen med en række skulpturer over hele landet gået i strejke.

Jeg kan ikke længere se tavst til den udvikling jeg er vidne til.

Jeg ser reformer, der gør mennesker fattige. Jeg ser hjemløse, der må sove udendørs i kulde, regn og blæst. Jeg ser mennesker, der går grædende fra jobcentret. Syge borgere, der bliver drevet i sengepraktik. Jeg ser børn der må vokse op i fattigdom. Der er ikke råd til støvler og en varm jakke.

Jeg strejker derfor i sympati med byens borgere. Jeg ønsker et værdigt liv for alle mennesker.

Riv kontanthjælpsloftet ned.

Hilsen:

Skulpturen – I samarbejde med fagforeningen af stationære skulpturer”.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0