AnnonceLuk annonce
Test af lys i masterne

26-09-2018

I går testede man lys i masterne på Gisseløre, der bliver tændt på fredag den 28. september fra havneparken i Kalundborg. Privatfoto.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

På fredag den 28. september kl. 21 tændes den nye belysning af de to radiomaster på Gisseløretangen ud til Kalundborg Fjord.

Som skrevet for nylig, bliver lysene på radiomaterne på Gisseløre tændt på fredag. Men i går testede man lysene, hvilket flere borgere nød synet af.

Projektet ”Lys på Kalundborg” har længe været undervejs, og at det nu lader sig gøre, skyldes først og fremmest en flot gave fra den lokale Bent O. Jørgensens Fond, der med en donation på kr. 260.000 har gjort det muligt at indkøbe og opsætte seks kraftige projektører, der er placeret for foden af hver af de to 3-benede radiomaster. De vil kunne oplyse de 102 meter høje master i flere forskellige farver, og det hele fjernstyres fra en computer.

”Vi forventer at lyset vil være et nyt vartegn, der er med til at understrege Kalundborg som lysets by. I første omgang er det meningen, at der er lys på masterne, når julebelysningen i byen er tændt, ligesom lyset desuden skal bidrage som et festligt indslag under forskellige aktiviteter i bymidten,”fortæller formand for foreningen ”Lys på Kalundborg”, Per Junge

De to radiomaster står på en fredet tange, og det har derfor krævet en del tilladelser fra forskellige myndigheder.

”Men vi har oplevet stor velvilje fra alle sider,” siger Per Junge.

Arrangement i havneparken

Begivenheden markeres ved et arrangement i havneparken i Kalundborg fra kl. 20.45. Bagefter vil der være fakkeltog fra havnepladsen og op gennem byen, hvor butikkerne denne aften holder længe åbent med gode tilbud.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0