AnnonceLuk annonce
Hjælpen er nær

25-01-2017

Coach Mette Houg.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Hun er uddannet coach, og er nu i gang med Relations- og Parterapeutuddannelsen hos Joan Ørting. Alt sammen, fordi det er spændende, men også fordi hun rigtig gerne vil kunne hjælpe mennesker, der har brug for det.

Hos Coach Mette Houg føler man sig velkommen i det lille hyggelige lyse rum med stearinlys og te. Mette Houg blev færdiguddannet coach i marts 2015, men har siden da været på barsel, inden hun for alvor kom i gang med sit job. Hun har imidlertid fået flere kunder, og er i dag i gang med at tage Relations- og Parterapeutuddannelsen ved Joan Ørting, som hun begyndte på den 1. oktober sidste år.

”Det var vel lidt tænkt som en overbygning på coachuddannelsen. Jeg fik meget ud af coachuddannelsen i forhold til tankegang og selvværd, og da jeg mærkede glæden ved coaching, tænkte jeg, at der måtte være noget, man kan bygge videre med. Det blev Relations- og Parterapeutuddannelsen, og det var vel også noget med, hvor vi, som familie, selv er med tre børn, arbejde, og det hele, der bare kører derudaf. Mange tager netop den uddannelse, fordi de har noget med fra deres barndom, eller har oplevet noget afgørende i deres voksenliv. Det har jeg ikke, men vi skal alle huske på hinanden, og prioritere parforholdet, hvilket kan være svært, når man har travlt med karriere, børn osv. Jeg gad godt at kunne fange folk, inden skaden er sket,” siger Mette Houg.

Hjælper med udfordringerne

For Mette Houg handler det netop meget om, hvordan hun kan hjælpe parforholdet på vej. Hverdagen, der kan være svær, fordi man har travlt med børn, job og alt muligt andet. Hun får besøg af alle slags mennesker, ofte er det dog folk med børn, da det tit er, når man får børn, at udfordringerne i parforholdet kommer til syne.

”Det handler om, hvordan man får hverdagen til at fungere. Hvordan man lever, så man er glad. Jeg har besøg af mange forskellige mennesker, og det kan også være nogle, der er blevet skilt, og som har brug for værktøjer til at komme videre. Her hjælper min coachinguddannelse mig også, da det netop handler om at arbejde med sig selv, sit selvværd og hvordan man agerer i det hele taget,” siger hun.

Mette Houg fortæller, at parterapi og coaching selvfølgelig er to forskellige ting, men at de alligevel også hænger sammen. For har man det godt med sig selv, er det også lettere at være lykkelig i et parforhold.

”Derudover er der mange forskellige aspekter i det, jeg laver, da jeg har klienter, der er unge og måske har små børn, men jeg har også klienter, hvor børnene er flyttet hjemmefra, og de nu skal finde ud af, hvad man egentlig har sammen som par og ikke blot som forældre,” fortæller Mette Houg.

Mette Houg bliver, udover af Joan Ørting og en masse andre, også undervist af parterapeut Martin Østergård, som mange kender fra tv. Ligesom hun har taget sin coachinguddannelse hos Sofia Manning, der ejer Manning Inspire. Det er heller ikke tilfældigt, at Mette Houg har brugt tid og penge på sine uddannelser, da hun - lige siden hun var lille - har elsket at snakke problemer, ogikke mindst har fokuseret på, hvordan man løser dem.

”Mange har brug for en hjælpende hånd, og det kan være en hjælpende hånd at tale med en, der lytter og fokuserer på de problemer, man kommer med, og det kan jeg lide at hjælpe med,” siger hun.

Ikke længere et tabu

For år tilbage var det lidt et tabu at snakke åbent om, at man gik til psykiater, parterapeut eller lign. Hvorimod det er mere okay i dag.

”Jeg kan mærke, at det er mere ’in’ i dag at gøre noget aktivt ved sine problemer, end tidligere. Det handler jo om at få løst knuden, leve godt og passe på sig selv og sit forhold. Det er jo en hel familie, det går ud over, hvis forholdet ikke holder, og der fx er børn involveret. Dermed ikke sagt, at alle er rigtige for hinanden. Det er heller ikke sundt - hverken for voksne eller børn -  at blive i noget, der ikke fungerer,” siger Mette Houg.

Coach Mette Houg ligger på Lundevej 59 i Kalundborg, og Mette Houg har en Facebookside, hvor man kan få mere information om, hvad coaching og/eller parterapi kan hjælpe med. Derudover kan man ringe eller skrive en E-mail til Mette Houg via hendes hjemmeside eller booke online. Mette Houg vil være færdiguddannet Relations- og Parterapeut til juni 2018. Indtil da tager hun ’prøvekaniner’ ind, der også får terapien til en anden pris.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0