AnnonceLuk annonce
Privat firma opretter vaccinationscenter i Kalundborg

29-04-2021

Af Jens Nielsen

Practio og Abacus Medicine opretter vaccinationssteder i Kalundborg og fire andre byer på Sjælland, og skal hyre 250 ansatte.

De to virksomheder Practio og Abacus Medicine har vundet udbuddet om at bistå Region Sjælland med at vaccinere borger mod covid-19, når Danmark forventes at modtage store mængder af vacciner. Det oplyser TV2 Øst på deres hjemmeside.

Opgaven har været sendt i udbud grundet regeringens målsætning om, at 400.000 skal kunne vaccineres på en dag og et ønske om et tæt samarbejde med private aktører. Det offentlige kan maksimalt vaccinere 100.000.

Virksomheden har siden 2015 lavet vaccinationer på apoteker til rejser og mod influenza og har i forvejen vundet udbuddet i Region Syddanmark.

Ifølge kontrakten skal Practio vaccinere op til 43.500 om dagen i Region Sjælland. Virksomheden opretter vaccinationssteder i Kalundborg, Jyderup, Vordingborg, Nakskov og Greve.

I alt 250 personaler skal ansættes, det drejer sig om centerledere, vaccinatører og assistenter.

Vaccinationsstederne vil have åbent 8-21 alle ugens syv dage. Practio er i i øjeblikket i dialog om at finde de rigtige lokaler i Kalundborg.

Ifølge den seneste leveranceoversigt fra Statens Serum Institut bliver antallet af vacciner, Danmark modtager, skruet kraftigt i vejret i begyndelsen af juni. Hvornår, de private virksomheder træder til, er lagt i hænderne på regionerne. 


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0