AnnonceLuk annonce
Prins Joachim indvier fabrik i Kalundborg

01-11-2016

Unibio i gang med at opføre fabrik i Kalundborg. Foto: Jens Nielsen

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Unibio er et dansk bioteknisk selskab med den nyeste og mest avancerede teknologi til industriel produktion af mikrobielle proteiner. Unibio meddeler, at Prins Joachim den 21. november indvier den nye fabrik i Kalundborg, som er verdens første kommercielle produktionsanlæg af Uniprotein. Fabrikken vil producerer 80 tons Uniprotein årligt, som anvendes som ingrediens i dyrefoder. Alle 80 tons Uniprotein er allerede aftaget af dansk dyrefoderproducent

Det danske selskab Unibio er glade for, at Prins Joachim officielt vil åbne fabrikken i Kalundborg den 21. november. Udover Prins Joachim kommer også Energi-, Forsynings- og Klimaminister Lars Chr. Lilleholt, Kalunborg-borgmester Martin Damm (V) samt Karen Hækkerup, der er direktør i Landbrug- og Fødevarer.

“Vi er beæret over, at hans Kongelige Højhed Prins Joachim officielt deltager og indvier produktionsanlægget,” siger Henrik Busch-Larsen, der er direktør i Unibio. 

Produktionsanlægget ligger på Asnæsvej 2 i Kalundborg, og Unibio tog første spadestik til fabrikken i april tidligere i år.

Bæredygtig produktion

En hurtigt voksende verdensbefolkning og øget velstand fører til stigende efterspørgsel af kødprodukter og dermed også dyrefoder. En række af de eksisterende proteinkilder som anvendes til dyrefoder bliver stadig dyre og produceres i begrænsede mængder. Derudover bruger eksisterende proteinkilder ofte store mængder vand og pesticider, er skyld i skovrydning og optager landbrugsjord, som ellers kunne bruges til at producere fødevare, og transporteres langvejs fra.

Uniproteiner kan erstatte nogle af disse proteinkilder med sikrer, miljøvenlige og bæredygtige proteiner af høj kvalitet, som kan masseproduceres industrielt til at matche en stigende efterspørgsel. Uniproteiner er godkendt af EU til anvendelse i dyrefoder.

Unibios nye produktionsanlæg vil i første omgang beskæftige 3 medarbejdere. Der er indgået aftale om aftagelse af den årlige produktion på 80 tons Uniproteiner.

Om Unibio

  • Unibio er en dansk biotekvirksomhed, som har udviklet den førende teknologi i verden til produktion af mikrobielle proteiner. Unibio har patenteret den såkaldte U-Loop®-fermentator, der omdanner naturgas til et koncentreret højkvalitetsprotein (UniProtein®)
  • Unibio vandt i 2015 Ernst & Youngs danske Entrepreneur of the Year-konkurrence inden


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0