AnnonceLuk annonce
Postnord: Hård historisk etape i Kalundborg

12-12-2019

Kalundborg Kommune lægger asfalt til en 19,5 kilometer rundstrækning, der skal køres 8 gange, når PostNord Danmark Rundt lægger vejen forbi den 14. august 2020. Arkivfoto: Jens Nielsen.

kontakt@tv-kalundborg.dk

Når Kalundborg Kommune er vært for 4. etape i Cykelløbet PostNord Danmark Rundt 2020, bliver der skrevet cykelhistorie. Det er første gang i løbets 30-årige historie, at der bliver kørt en rundstrækning midt i løbet. Etapen køres den 14. august.

Kalundborg Kommune lægger asfalt til en 19,5 kilometer rundstrækning, der skal køres 8 gange, når PostNord Danmark Rundt lægger vejen forbi og rundt om i kommunen den 14. august 2020.

Det bliver 156 hårde kilometer, der venter rytterne, og for cykleentusiaster bliver ordbogen over barske udfordringer i cykelsporten udvidet med begreber som Møllebakken, de smalle veje på Røsnæs og Bøgebakken.

”Vi kan næsten love, at tanken om, at løbets topstilling allerede former sig efter etapen til Vejle, vil blive gjort til skamme. Etapen i Kalundborg kommer til at byde på to stejle bakker, smalle veje og mulighed for hård sidevind på Kystvejen. Og alt sammen gentager sig otte gange,” påpeger en forventningsfuld borgmester i Kalundborg Kommune, Martin Damm.

Fest under opsejling

At etapen bliver kørt som en rundstrækning i såvel den historiske bymidte som i den smukke natur, der omgiver Kalundborg by – Røsnæs er med i den nationale Naturkanon - giver rig mulighed for at skabe ekstra farverige rammer omkring 4. etape af PostNord Danmark Rundt 2020.

”Borgere, erhvervsliv og kommune kan virkelig skabe en fest omkring løbet, hvor både start og mål sker ved Vestre Havneplads, og rytterne kommer igen og igen otte gange. Rytternes færd ude på ruten kan følges på storskærm i Havneparken, så både kommunens egne borgere og tilrejsende cykelentusiaster får muligheden for en uforglemmelig oplevelse i vores skønne kommune,” understreger Martin Damm.

Kalundborg Kommune er ved at skrive sig ind i den internationale cykelhistorie. Kommunen har tidligere flere gange været vært for etaper i PostNord Danmark Rundt, været målby i løbet, og lægger i 2021 måske asfalt til selveste Tour de France. Det er også værd at nævne, at den mangedobbelte verdensmester i mountainbike og cykelcross, Henrik Djernis, også kommer fra Kalundborg hvor han ligeledes bor i dag.

Om 4. Etape

14. august, 4. etape: Kalundborg - Kalundborg 156 km

Efter Kongeetapen venter der rytterne en ny hård test, for 4. etape køres på en 19,5 km lang rundstrækning med start og mål i Kalundborg, som skal gennemkøres otte gange. Det er første gang, vi afvikler en etape som et rundstrækningsløb, og det vil stille store krav til rytterne. Allerede efter 1 km skal Møllebakken forceres, og ude på Røsnæs venter der en 3,5 km meget smal og kuperet landevej. Kort efter er det den stejle Bøgebakke, der tager imod. Finalen ind mod mål er på flad vej ind ad Kystvejen, der til gengæld er helt åben, hvis det blæser. Otte omgange giver i alt 156 km, en kort og intens etape, der helt sikkert vil byde på masser af godt væddeløb. Opløbet er i Vestre Havneplads, hvor Casper Pedersen i 2017 vandt en flot sejr, da han kørte alene hjem til målet.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0