AnnonceLuk annonce
Populær læsehund på Ubby Bibliotek

22-09-2018

Læsehunden Schnuden og dens ejer Louise Due. Foto. Jens Nielsen. 

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Hvis man har et barn, som gerne vil blive bedre til at læse, kan man overveje at slå et smut forbi Ubby Bibliotek, hvor man kan møde læsehunden Schnuden og dens ejer Louise Due.

I samarbejde med Læsehundeforeningen tilbydes læseforløb af seks torsdage på Ubby Bibliotek., første gang er torsdag den 25. oktober.

Når barnet har gennemgået kurset, modtages et læsediplom med et billede af læsehunden og barnet sammen. Læsehunden henvender sig til børn, der har knækket læsekoden, men som er udfordret og mangler motivation til at træne læsningen. Læsehunden motiverer børn til at træne læsningen vha. tryghed og glæde. Schnuden og dens fører Louise Due er uddannet og godkendt af Foreningen Læsehunde. 

Louise Due arbejder til daglig som lærer, og er bosat i Ubby. Sammen med sin hund Schnunden besluttede hun at sætte fokus på børns læsning, ved at uddanne sig som læsehundekonsulent via foreningen "Læshunde". Efter uddannelsen rettede hun henvendelse til Hvidebæk Lokalråd og Ubby Bibliotek, som I samarbejde besluttede at bakke op omkring Louise Dues tilbud om at lave læseforløb på Ubby bibliotek. Louises trofaste makker er hunden Schnuden, en Engelsk Springer Spaniel på fire år.

Første hold begyndte i sommer, og hurtigt blev der fyldt op med deltagere. Nu er Louise Due og Schnuden parat til igen at tage imod nye børn, der gerne vil blive bedre til at læse.

Om Læsekurserne

Kurserne foregår over seks torsdage på Ubby Bibliotek, Hovedgaden 19, 4490 Jerslev, og er gratis. Første gang er torsdag d. 25. oktober i tidsrummet kl. 16.30-18.30. Barnet skal afsætte 30 min. pr. gang. Inden kurset begynder, skal barn og forældre deltage i et Introduktionskursus. Dette finder sted mandag d. 8. oktober kl. 19.15 på Ubby Bibliotek. Her vil I møde læseteamet Louise Due og hunden Schnuden. Til stede vil også være en børnebibliotekar, som vil give råd og vejledning til at finde den rette bog, der passer til netop jeres barn. Der er meget få pladser, og tilmelding foregår efter " først til mølle- princippet" via kalundborgib.dk, hvor man ligeledes kan læses mere om tilbuddet.

Læs også Schnuden lærer børn at læseFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0