AnnonceLuk annonce
Populær forfatter kommer til Kalundborg

11-02-2020

En af landets mest læste forfattere gæster Kalundborg Bibliotek torsdag den 27. februar.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

I 2020 er det 100 år siden, at Sønderjylland blev genforenet med Danmark. Kalundborg Biblioteker, Biblioteksklubben og Folkeuniversitetet sætter fokus på genforeningen ved en række arrangementer i 2020, bl.a. gæster en af landets mest læste forfattere Kalundborg Bibliotek torsdag den 27. februar.

Mit sønderjyske Univers hedder foredraget med Erling Jepsen, der fortæller om det sønderjyske univers i sit forfatterskab med perler som bl.a. ”Kunsten at græde i kor” og ”Frygtelig lykkelig” & om hans romaner ”Erna i krig”, som handler om den gæve Erna, der drager med sin søn til fronten under første verdenskrig, da han som sønderjyde bliver indkaldt til tysk krigstjeneste.

”Foruden de oplagte historiske foredrag har vi også inviteret den populære forfatter, som har brugt det sønderjyske område som platform for sine særegne tragikomiske fortællinger. Erling Jepsen er en af landets mest læste forfattere med sine underholdende og dramatiske bøger. De fleste kender nok især “Kunsten at græde i kor” og “Frygteligt lykkelig”, som også blev filmatiseret. Det er ikke uden grund, at en stor del af Erling Jepsens forfatterskab udspiller sig i Sønderjylland. Selv er Erling Jepsen født i Gram og har i flere af sine bøger på raffineret og rørende vis inddraget sin egen turbulente barndom,” fortæller bibliotekar, Marie Lind.

Erling Jepsen har et fyldigt forfatterskab bag sig. I 80’erne og 90’erne skrev Jepsen også en lang række skuespil, som alle indeholder en let absurd tone. Erling Jepsen har modtaget en række priser for sit forfatterskab, bl.a. Danske Dramatikeres Hæderspris og Holberg-Medaljen. Erling Jepsens foredrag holdes, som i bøgerne, i et både rørende og morsomt sprog, som på absurd vis afslører en dyb indsigt i den menneskelige evne til fx selvbedrag. Oplev en spændende formidler – ikke kun i det skrevne ord, men også på scenen.

Arrangementet foregår torsdag den 27. februar, kl. 19 – 21 i Kalundborg Hallerne, indgang D fra Torvet, lokale 4. Man kan købe billet via www.kalundborgbib.dk/arrangementer eller ved henvendelse på biblioteket. Vil man vide mere om Biblioteksklubben, kan man kontakte biblioteksklubben@kalundborg.dk eller henvende sig til et af Kalundborg Biblioteker. De er gratis at være medlem.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0