AnnonceLuk annonce
Politisk parti inviterer til samarbejde omkring Kattegatforbindelse

24-02-2021

Konservative Kalundborg vil indkalde alle kommunens politiske partier, for at nedsætte en lokal arbejdsgruppe om Kattegatforbindelsen. Privatfoto

Af Jens Nielsen

Det konservative Folkeparti i Kalundborg indkalder nu alle politiske partier og interessegrupper til samarbejde omkring en eventuel Kattegatforbindelse.

Kattegatforbindelsen vil blive et af Danmarkshistoriens største og dyreste anlægsprojekter. Forbindelsen vil få stor indvirkning på Danmarks infrastruktur, bosætning og erhvervsudvikling. Kalundborg kommune vil i særdeleshed blive påvirket af Kattegatforbindelsen.

Kalundborg vil ligge i midten af landet med gode forbindelser til Danmarks tre største byer. Dette vil være positivt for erhvervsudvikling og bosætning i kommunen. Kalundborg kommune kommer til at lægge jord, kystlinje og vand til store landanlæg, bro eller tunnel. Det vil påvirke de borgere i kommunen som vil komme til at bo tæt på og/eller lægge jord til landanlæggene og der vil ske store ændringer i vores smukke naturområder.

Grundet Kattegatforbindelsen er et nationalt infrastrukturprojekt, ligger beslutningen om denne ene og alene i Folketinget.

Foreningen ’Nej til motorvej på Røsnæs’, har flere gange efterspurgt holdingen til en eventuel Kattegatforbindelse hos de lokale politiske partier i Kalundborg Kommune.

Nu tager Det konservative Folkeparti i Kalundborg initiativ til at indkalde alle kommunens politiske partier, for at nedsætte en lokal arbejdsgruppe om Kattegatforbindelsen.

”Skal vi i Kalundborg Kommune have nogen indflydelse på et eventuelt projekt, er det vigtigt vi står sammen lokalt. Gør vi ikke det, får vi ingen, eller kun begrænset indflydelse hos beslutningstagerne i Folketinget.

De konservative i Kalundborg foreslår derfor, at der nedsættes en lokal Kattegatforbindelse arbejdsgruppe/komite i Kalundborg. Formålet med denne vil være at sikre et samlet Kalundborg står bag anbefalinger om projektet,” skriver Det konservative Folkeparti i Kalundborg i en pressemeddelelse.

Partiet håber at dette kan være med til at skabe viden og indflydelse på tværs af egne interesser.

Konservative Kalundborg mener, at der i arbejdsgruppen/komiteen bør være repræsentanter for samtlige politiske partier samt lokale interesseorganisationer.

Det Konservative Folkeparti i Kalundborg igangsætter nu processen med at bede Borgmester Martin Damm om, at få dette med som et punkt på næste kommunalbestyrelsesmøde. Derefter vil der blive udsendt invitationer til det første og igangsættende møde.

Følg med i udviklingen af arbejdsgruppen/komiteen i facebookgruppen ”Konservative i Kalundborg”

 


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0