AnnonceLuk annonce
Politisk nytænkning - lokalsamfundene i front.

26-10-2018

Læserbrev:

Politisk nytænkning - lokalsamfundene i front

Sidste efterår var vi rundt i hele kommunen til valgmøder. Næsten alle steder var der et eller andet, der trængte til at blive fikset. Det var ikke nødvendigvis store ting målt op imod et kommunalt budget, men det var ting og forhold, der betyder noget for det enkelte lokalsamfund. Nogle lokalsamfund er dygtige til at få opmærksomhed, mens andre går mere stille med dørene - også selvom de har behov på lige fod med alle andre.

Kommunen er vores alle sammens fællesskab, og derfor har vi drøftet, hvordan vi kan komme alle kommunens lokalsamfund i møde. Vores konklusion blev, at det ikke duede, hvis vi alene skulle hjælpe dem, der dygtigt fik opmærksomhed. Derimod var der behov for, at tænke nyt og sætte lokalsamfundene i front. Det er baggrunden for, at vi har valgt at sende 14 mio. kr. ud til lokalsamfundene til lokal prioritering. Alle byer med mere end 200 indbyggere får deres egen konto i kommunen. Her vil der alt efter byens størrelse være et beløb på mellem 250.000 kr. og 2 mio. kr. til rådighed, og hvor byen selv får lov at bestemme, hvad der skal prioriteres lavet. Selvfølgelig indenfor for nogle regler, der vil være ret lempelige. Byer med mindre end 200 indbyggere og landdistrikterne får ikke et specifikt beløb, men vil kunne søge midler i vores landdistriktspulje, der i samme anledning forhøjes med 2 mio. kr.

Vi glæder os til at sætte de lokale processer i gang, og derefter helt og holdent at overlade resten til de enkelte lokalsamfund. Vi vil selvfølgelig gerne hjælpe til med råd og vejledning, men hele idéen er, at det enkelte lokalsamfund selv får lov at prioritere, hvad der er vigtigt for dem.

Ole Glahn (B), formand for kultur- og fritidsudvalget

Peter Jacobsen (O), 1. viceborgmester og formand for ældre- og sundhedsudvalget

Martin Damm (V), borgmesterFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0