AnnonceLuk annonce
Politikere til debatmøde om Røsnæs og Kattegatforbindelsen

26-01-2019

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Foreningen ”Nej til motorvej på Røsnæs” afholder debat- og informationsmøde om ”Røsnæs og Kattegatforbindelsen” mandag den 25. februar, hvor flere politikere møder op.

Årsagen til, at mødet er allerede i febraur er, fordi man gerne vil høre de politiske beslutningstagere om, hvad de mener, inden valgkampen pludselig går i gang, og ’Røsnæs og Kattegatforbindelsen’ drukner i valgsnak.

”Baggrunden for debatmødet er, at spørgsmålet om en Kattegatforbindelse og dens linjeføring spiller en større rolle på Kalundborgegnen, og især på Røsnæs, end i den almindelige politiske debat. Derfor vil vi gerne give de politiske beslutningstagere mulighed for at komme til orde, før emnet drukner i den almindelige debat i en kommende valgkamp," fortæller John Holten-Andersen, medlem af bestyrelsen ”Nej til motorvej på Røsnæs”.

Mødet vil blive indledt med, at John Holten-Andersen giver en kort redegørelse for broforbindelsens konsekvenser for halvøen Røsnæs på baggrund af den screening og øvrige officielle dokumenter, der foreligger. Derefter får hver paneldeltager ligeledes 5 minutter til at forelægge sine holdninger til en mulig fast Kattegatforbindelse, dens nødvendighed eller det modsatte, samt indvirkning på miljø og natur.

Panelet til debataftenen om Røsnæs og Kattegatforbindelsen kommer til at bestå af repræsentanter for de partier, der er repræsenteret i Folketinget. Der er pt. tilsagn fra Jacob Jensen (V), Jonas Ghiyati (SF), Eva Flyvholm (Enh.), Rasmus Langhoff (S), Jeppe Hedegaard Sørensen Peulecke (R) og Jesper Hansen (K). Man afventer svar fra Søren Espersen (DF), Laura Lindahl, (LA) og Sascha Faxe (Å).

Efter en kort pause er der spørgsmål fra salen til panelet, der også kan komme med uddybende indlæg. ”Omkring kl. 21 runder vi af med opsamlende indlæg fra paneldeltagerne samt et ”tak for i aften” fra os i foreningen,” fortæller John Holten-Andersen.

Informationsmødet om ’Røsnæs og Kattegatforbindelsen’ kommer til at foregå mandag den 25. februar kl. 19-21 i Røsnæs Forsamlingshus, Søbakkevej 7, Ulstrup, 4400 Kalundborg.

Læs evt. mere om ”Nej til motorvej på Røsnæs” på www.nejtilmotorvej.nu eller på www.facebook.com/nejtilmotorvejFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0