AnnonceLuk annonce
Politiet stopper efterforskningen

19-12-2019

Kalundborg Bioenergi. Foto: Jens Nielsen

Midt- og Vestsjællands Politi stopper efterforskningen af Kalundborg Bioenergi for manglende overholdelse af vilkår i miljøgodkendelsen.

Midt- og Vestsjællands Politi indstiller efterforskningen af Kalundborg Bioenergi, da politiet ikke finder, at der er en rimelig formodning om, at Kalundborg Bioenergi har begået noget strafbart ift. overholdelsen af vilkår i miljøgodkendelsen, oplyser Kalundborg Bioenergi i en pressemeddelelse.

Samtidig har politiet i sin vurdering af sagen lagt vægt på, at anmelderen - Kalundborg Kommune - har valgt at trække sin anmeldelse af Kalundborg Bioenergi tilbage efter at Kalundborg Bioenergi har påvist, at man overholder vilkårene med en såkaldt god margin.

Nu kan vi se fremad

I april 2019 blev biogasanlægget anmeldt til Midt- og Vestsjællands Politiet af Kalundborg Kommune. Anmeldelsen lød dengang på, at Kalundborg Bioenergi skulle have siddet en indskærpelse af vilkår i miljøgodkendelsen overhørig, og at man ikke havde overholdt fristerne for præstationskontrol af biogasanlægget.

Siden efteråret 2018 har Kalundborg Bioenergi arbejdet hårdt på at forbedre anlægget for at komme lugtgenerne til livs. Samtidig har Kalundborg Bioenergi løbende orienteret både naboer, kommunen og politikkerne om processen, så de bedre har kunne følge med i den positive udvikling.

”Vi har lyttet til både naboer, Kalundborg Kommune og politikere igennem hele processen. Vi er tilfredse med, at man anerkender den indsats, vi har gjort siden sidste del af 2018. Over de seneste mange måneder er dialogen mellem os, naboerne og kommunen blevet styrket, og det vil vi gerne kvittere for. Nu glæder vi os til at se fremad sammen med dem,” siger Erik Lundsgaard, der er direktør for Kalundborg Bioenergi.

Om Kalundborg Bioenergi

Kalundborg Bioenergi laver bæredygtig energi ud fra restprodukter fra det lokale erhvervsliv i Kalundborg.
Anlægget producerer årligt Co2-neutral biogas svarende til energiforbruget for 5.000 – 6.000 lokale husstande. Det svarer også til, at Kalundborg Bioenergi mindsker Co2-udledningen i Kalundborg Kommune med 17.000 tons Co2. De afgassede biprodukter fra biogasanlægget benyttes som skræddersyet gødning til landmænd i hele lokalområdet. Anlægget i Kalundborg genererer ca. 15 – 20 faste lokale jobs.
Kalundborg Bioenergi er ejet af jyske Bigadan, der driver ca. 10 biogasanlæg i Danmark og i flere andre lande.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0