AnnonceLuk annonce
Politiet satte fokus på afstand og uopmærksomhed

25-11-2016

I perioden fra mandag d. 14. november til og med søndag d. 20. november gennemførte politiet en landsdækkende målrettet indsats mod manglende afstand til forankørende samt uopmærksomhed i trafikken.

Indsatsen var koordineret med Vejdirektoratets kampagne: ”Hold afstand”, som satte fokus på bilisternes manglende evne til at holde afstand til forankørende samt uopmærksomhed. Begge dele er væsentlige årsager til, at der sker uheld i trafikken.

Der er uopmærksomhed involveret i omkring hvert tredje trafikdrab på vejene. Derfor er det vigtigt, at alle har fokus på trafikken, når de kører på vejene.

Ved en trafikantundersøgelse, som Vejdirektoratet lavede i 2015, påpegede de adspurgte bilister, at det mest irriterende var, at andre bilister ikke formåede at holde afstand. I 2015 blev 3 personer dræbt, 42 kom alvorligt til skade og 57 kom lettere til skade ved bagende-kollisioner på motorvejen. I alt skete der 69 bagende-kollisioner med personskade i 2015 på motorvejene, fordi der ikke var holdt tilstrækkelig stor afstand, viser tal fra Vejdirektoratet.

Ved kontrollerne blev der i sidste uge standset 1732 køretøjer, og der blev konstateret lidt over 950 forseelser, heraf

  • Manglende afstand til forankørende: 39
  • Benyttet håndholdt mobiltelefon: 78
  • Manglende brug af sikkerhedssele: 67
  • Kørsel frem for rødt/gult lys: 30

Endvidere blev 5 af de standsede bilister sigtet for spirituskørsel. Dertil kom et antal sager om blandt andet for høj hastighed, kørsel uden førerret, vigepligtsforseelser og fejl eller mangler ved køretøjet.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0