AnnonceLuk annonce
Politiet øger indsatsen mod en gruppe unge i Kalundborg

23-09-2020

Af Jens Nielsen

Flere borgere har bemærket at politiet har været mere til stede i Kalundborg den senere tid, specielt om aftenen, sådan vil det også være fremover, hvor politiet har særlig fokus på en gruppe unge som har en uhensigtsmæssig adfærd.

”Det drejer sig om en gruppe utilpassede unge, 10 til 20 personer, som har en uhensigtsmæssig adfærd i byen, og det laver vi nu en indsats overfor,” fortæller Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi, og fortsætter,

”Det kan være alt fra småtingsafdelingen, som at gå op og ned ad gaden i en større gruppe og virke utrygt skabende, måske optrapper småsituationer til en egentlig konflikt så det bliver til en voldssag. Utryghedsskabende færdsel på to eller fire hjul med manglende respekt for færdselslovens bestemmelser, tilråd af mindre pæn karakter ad politiet på behørig afstand og til hærværk mod bl.a. et pizzeria, og knivstikkeri i Kordilgade og nu brand i containere.”

I følge politiet er det hændelser som formentligt kan relateres til et fåtal af unge mennesker i alderen op til 25 år, hvor borgerne i byen føler sig utrygge.

Derfor har Politiet lavet tre spor i forhold til deres indsats, dels forebyggende, straffeforfølgende og et spor der rettes mod færdsel forseelser, og så er SSP og Kalundborg Kommune også blevet kontaktet for et samarbejde.

”Vi tror det er nogen kommunen kender i forvejen,” siger Martin Bjerregaard.

Planlagt en større tilstedeværelse

Politiet har planlagt en større tilstedeværelse i Kalundborg i en periode, både nu og fremadrettet, det kunne bl.a. ses mandag aften, hvor der blev forsøgt sat ild til en container ved Eventyrhuset på Klosterparkvej, her var politiet til stede med hele syv patruljevogne, og tirsdag aften, hvor der blev sat ild i en container og en række bildæk på Klosterparkvej, var politiet også massivt til stede.

En klar opfordring til borgerne

”Vi har en klar opfordring til borgerne, når man bliver udsat for et eller andet, så ring med det samme til politiet, og det er ikke sikkert at anmelderen ser en politibil med blå blink inden for få minutter efter at have lagt telefonen, men de informationer vi får er ganske givtige for os, så vi kan målrette efterforskningen mod de personer der står bag den uhensigtsmæssige adfærd, så jo, det hjælper at ringe til politiet,” siger Martin Bjerregaard.

Politiet vil være massivt til stede i Kalundborg indtil de synes at kunne mærke en forandret stemning eller adfærd i byen, oplyser Martin Bjerregaard.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0