AnnonceLuk annonce
Politiet kommer tættere på borgerne

29-09-2016

Nu kan borgerne møde politiet på bl.a. Gørlev Bibliotek

Midt- og Vestsjællands Politi vil fra oktober 2016 give borgerne nye muligheder for at komme i personlig kontakt med politiet i både Høng og Gørlev.

Det sker ved, at politiet fremover vil være til stede på faste tidspunkter i Borgerservice på henholdsvis Høng Bibliotek og Gørlev Bibliotek.

Der vil således fra uge 40 være lokal tilstedeværelse af politi på Gørlev Bibliotek tirsdage i tidsrummet kl. 15-17 og på Høng Bibliotek torsdage i tidsrummet kl. 15-17.

Her vil borgerne kunne få generel information og vejledning om relevante emner, indgive anmeldelser og tips samt få hjælp til bl.a. selv at trække digitale straffeattester.

Politiekspeditionerne vil primært være bemandet af politifolk fra den lokale forebyggelsesenhed i Kalundborg, der således med et godt lokalkendskab kan hjælpe borgerne til bl.a. at sikre sig endnu bedre mod indbrud og anden borgernær kriminalitet.

Politidirektør Anne Tønnes siger om den nye form for lokal politibetjening i Høng og Gørlev: ”Tiden var løbet fra den hidtidige løsning, hvor vi havde etableret en såkaldt politibutik i et privat lejemål i Gørlev. Vi vil gerne i højere grad være der, hvor borgerne i øvrigt kommer, når de har behov for kontakt med det offentlige, så man hurtigt og nemt kan få den bedst mulige samlede service.

Og nu behøver man som privatperson heller ikke at bruge tid på at undersøge, om det nu lige er kommunen eller politiet, man skal kontakte, når man eksempelvis skal have fornyet kørekortet eller skal bruge en straffeattest for at være træner i den lokale idrætsforening. Det kan alt sammen klares et og samme sted.”

Borgmester Martin Damm udtaler: ”Jeg er meget tilfreds med den nye model for den lokale politiekspedition af borgerne i Høng og Gørlev.

Da jeg første gang hørte om politiets ønsker om at gøre tingene på en ny måde i lokalområdet, pegede jeg på muligheden for fremadrettet at koordinere borgerbetjeningen med de aktiviteter, vi fra kommunens side allerede tilbyder på de to lokale biblioteker. Og det er nu lykkedes, hvilket samtidig sikrer, at der fortsat er politi fysisk til stede i Høng og Gørlev.”Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0