AnnonceLuk annonce
Politiet jagtede ulovlige knallerter

31-05-2021

Af Jens Nielsen

Politiets færdselsafdeling foretog fredag aften en indsats mod ulovlige knallerter i Kalundborg Kommune. To forsøgte at køre fra politiet, men blev kort efter standset. Flere knallerter kørte alt for stærkt og blev taget med ind til undersøgelse. En knallert blev beslaglagt med henblik på konfiskation, da føreren flere gang før havde kørt på en ulovlig knallert. Første gang en knallertfører kører på en konstruktivt ændret knallert lægges sagen op til frakendelse af knallertkørekortet. Anden gang kan knallerten konfiskeres.

Kl. 18.30 forsøgte en 15-årig dreng på lille knallert at køre fra en motorcykelbetjent på Helsingevej i Gørlev Sj. Betjenten havde bemærket, at knallerten kørte alt for stærkt, og kørte op på siden af ham. Da knallertføreren så betjenten, tøvede han først og gassede så op i stedet for at standse. Knallerten fortsatte videre ad Helsingevej, og da han kom ud af byen, kørte han ind på en kornmark. Her blev han indhentet af betjenten og stoppet. Den 15-årige dreng, som kom fra lokalområdet, måtte slukøret trække sin knallert i sprøjtesporet ud på vejen igen, hvor knallerten blev hentet af vejhjælp og indbragt til nærmere undersøgelse. Det viste sig desuden, at den 15-årige ikke havde taget knallertkørekort, så han blev sigtet, og hans far orienteret om sagen. Knallertens tophastighed vil blive udmålt på et rullefelt, hvorefter den 15-årige og hans værger vil få besked om sagens videre gang.

Kl. 20.10 standsede en motorcykelbetjent en lille knallert, som kørte ad Tranevej i Høng, da knallerten kunne køre væsentlige over de tilladte 30 km/t. Føreren af knallerten, en 16-årig ung mand fra Gørlev Sj. blev gjort bekendt med, at hans knallert ville blive taget med af politiet til nærmere undersøgelse på et rullefelt, hvorefter han vil høre mere. Den unge mands værge vil få besked om sagen.


kl. 21.30 bemærkede en motorcykel betjent en knallert med to personer på, som begge kørte uden styrthjelm på Algade i Gørlev Sj. Knallerten kunne køre alt for stærkt og politiet gav tegn til knallerten om at standse. Knallertføreren standsede dog ikke, men svingede til venstre ad Dybebær og videre til venstre ind på Søkrogen, hvor han kørte ind på en grusparkeringsplads, videre igennem et levende hegn, hvor den mandlige passager hoppede af og løb fra stedet. Motorcykelbetjenten kørte herefter op på siden af knallerten, og nu besindede knallertføreren sig og standsede. Den lille knallert blev ført af en 18-årig mand fra lokalområdet, som havde ikke et gyldigt kørekort, da han aldrig havde taget et. Han havde desuden flere tidligere sager om kørsel på en konstruktivt ændret knallert, så knallerten blev beslaglagt med henblik på konfiskation, hvilket den 18-årige accepterede. Den 18-årige blev sigtet for de mange lovovertrædelser, og han kan forvente at høre mere i sin sag, når knallertens hastighed er blevet målt på et rullefelt.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0