AnnonceLuk annonce
Politiet har fundet årsag til voldsom brand

14-01-2020

Politiets teknikere har nu fundet årsagen til den voldsomme brand. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

En voldsom brand sidst i december, lagde en af de store længer på Algistrup Gods i ruiner. Alt gik tabt i branden. Nu har politiets brandteknikere fundet brandårsagen.

En af de store længer på Algistrup Gods mellem Eskebjerg og Føllenslev brændte ned i en voldsom brand d. 29. december sidste år.

Nu har politiets brandteknikere undersøgt brandtomten og fundet ud af at det var en fejl i et HFI relæ som startede branden.

El tavlen med HFI relæet var placeret i et depotrum omkring midt i bygningen, i forbindelse med lokaler udlejet til en jagtforening.

”Brandteknikerne har fundet ud af at branden er startet i et defekt HFI relæ og derfra har branden så udviklet sig, så der er intet mistænkeligt i branden,” fastslår Charlotte Tornquist, kommunikationsmedarbejder hos Midt- og Vestsjællands Politi.

Branden, der blev opdaget en søndag eftermiddag, spredte sig med eksplosionsagtig hast og på ingen tid var hele tagkonstruktionen omspændt af flammer og intet stod til at redde, selv om Vestsjællands Brandvæsen satte massivt ind med mandskab fra flere stationer.

Alt er stort set gået tabt i branden, kun de rå mure står tilbage, alt andet er fortæret af flammerne.

Den store længe indeholdt, uf over lokalerne til jagtforeningen, to lejligheder samt et værksted hvor der bl.a. stod tre biler, som også er blevet flammernes bytte.

Værkstedet og jagtstuen er helt væk, den ene lejlighed er helt ødelagt, bl.a. er loftet faldet ned, mens der på den sidste lejlighed er omfattende vandskader.

Algistrup Gods har tidligere været hærget af voldsomme brande, i august 2008 brændte godsets vest fløj, og i juli måned sidste år brændte hele gårdens store halmlade med 600 rundballer, ned til grunden. Politiet mener at branden i halmladen er påsat, men der er endnu ikke anholdt en gerningsmand.

Video: Storbrand på Algestrup Gods

Storbrand: Alt er vækFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0