AnnonceLuk annonce
Politiet deler formaninger ud i havneparken

30-06-2019

Jesper Engel fra lokalpolitiet i Kalundborg i snak med et par af de mange unge som opholder sig i havneparken. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Lokalpolitiet i Kalundborg patruljer jævnligt i havneparken, for at skabe tryghed, og for at oplyse om hvordan man opfører sig i det offentlige rum.

Som så mange andre dage hvor solen skinner, var der fredag eftermiddag mange unge mennesker i havneparken, nogle solede sig på græsset, andre hyggede med vennerne på terrassen ned mod vandet, en flok spiste pizza, mens andre sprang på hovedet i vandet.

Jesper Engel fra lokalpolitiet i Kalundborg var også forbi havneparken på sin cykel, bl.a. for at skabe tryghed og for at fortælle især de unge mennesker der opholder sig i havneparken, hvordan man opfører sig i det offentlige rum.

”De kikkede godt nok noget første gange jeg kom kørende på min cykel, men det giver god mening at vi er så meget tilstede som det nu kan lade sig gøre, det hele er meget nyt og alle skal lige finde hinanden og lære reglerne om hvordan man opfører sig,” fortæller Jesper Engel.

Og der går da også kun et lille øjeblik før han må bede en gruppe unge om at skrue ned for det medbragte musikanlæg.

”Jeg synes faktisk at de unge er meget lydhør og at det hjælper at vi lige får en snak,” siger lokalbetjenten.

Et af de helt store problemer i havneparken er det nyetablerede havnebad, det er nemlig ikke tilladt at bade uden for den gule badezone, men det kniber meget for de unge at overholde reglerne, for der er nemlig ingen skilte der fortæller om reglerne for badning i havnebassinet.

”Der mangler helt klart nogle skilte som skal fortælle at det er forbudt at bade uden for badezonen, og hvis man kun er 14 år, er det ikke sikkert at det er logisk at det er forbudt, så der har kommunen lige en opgave,” siger Jesper Engel, der fredag også lige måtte være med til at hive en gammel optimistjlle på land, som to 13-årige var sejlet ud i, det er heller ikke tilladt.

Kun et spørgsmål om tid

Hos Vesthavnens Bådlaug er men også bekymret for de mange badende som ikke holder sig inden for den gule badezone markering.

”Det er ikke et spørgsmål om der sker noget, det er et spørgsmål om hvornår det sker, for med de mange som springer i havnen, vil der på et tidspunkt være en som bliver sejlet ned, det er vi helt sikre på, der mangler skiltning som fortæller om reglerne,” siger Thomas Smilov fra Kalundborg Bådlaug, og fortsætter,

”Vi har intet imod at der bades i havnen, men de omkring 350 gæstesejlere som hvert år besøger havnen, ved jo ikke at der kan være badende i vandet, derfor er det meget farligt det de gør, mange sejlere kommer først i havn efter at det er blevet mørkt og har ikke en chance for at se en badende, og vi har oplevet mange gange at der også bades efter at solen er gået ned, så måske skiltning vil kunne hjælpe på problemet.”

Hvis forbudet skiltes vil politiet også nemmere kunne udskrive en bøde, det kan de ikke som det er nu, da der ingen steder står at det er forbudt at springe i vandet uden for badezonen.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0