AnnonceLuk annonce
Politiaktion i gågaden

21-01-2021

Af Jens Nielsen

Beboere, forretningsdrivende og gående i Kordilgade er godt trætte af, at der jævnligt kører biler i gågaden. Lokalbetjente fra politiet i Kalundborg fik delt en lang række bøder ud i denne uge, hvor de var til stede i Kordilgade omkring spisetid.

Politiet i Kalundborg har fået mange henvendelser om ulovlig bilkørsel i Kordilgade. Derfor mødte de to lokalbetjente, Peter Holm og Jesper Engel, op en aften i denne uge for og se på problemet.

En ung kvinde blev stoppet i Kordilgade i en personbil. Kvinden havde ikke kørekort, så hun blev sigtet for kørsel uden førerret og kørsel i gågaden, ligesom bilens retmæssige ejer, blev sigtet for at have overdraget førerretten af sin bil til én der ikke lovligt kunne føre bilen.

Under samtalen med politiet kom hendes kæreste til, som er kendt af politiet i forvejen, og ham måtte politiet bede om at forsvinde da han i brovtende vendinger ville blande sig i politiets arbejde.

En 18-årig ung mand, uden for pædagogisk rækkevidde på grund af beruselse eller påvirket af stoffer, som politiet betegner ham, ville også blande sig i politiets arbejde.

Ham blev i første omgang sigtet for ordensbekendtgørelsen ved at forstyrre den offentlige ro og orden med støjende adfærd, hvorefter han tog flugten til fods.

Den 18-årige mand løb op ad Møllestræde med 45-årige lokalbetjent Peter Holm lige i hælene. Den unge mand blev dog fanget da han løb ind i sin egen lejlighed hvor han forskansede sig på toilettet.

Da han var fanget og anholdt tilsvinede han politiet i meget grove vendinger med skældsord, der end ikke er egnet til at blive gengivet, hvorved han blev sigtet for straffelovens § 121 ved fornærmelige tiltale/råb i offentligheden mod tjenestemænd i funktion, oplyser lokalbetjent Jesper Engel.

Under den unge mands flugt blev der rekvireret politiforstærkning og mindre end fem minutter efter kom yderligere to patruljer til Møllestræde.

Ved politiets aktion blev yderligere to sigtet for kørsel i biler i gågaden samt en for kørsel ad Møllestræde pga. indkørsel forbudt i begge retninger uden ærinde.

Endelig blev der skrevet en p-afgift for ulovlig parkering u.f. Møllestræde nr. 1A, som også er gågade, men ofte fejlagtigt benyttes af borgere.

”Det er ikke sidste gang vi stiller op i Kordilgade til kontrol af kørsel i gågaden og vi følger også med på de sociale medier, så hvis nogen skriver om ulovlig kørsel andre steder, så reagerer vi også på det,” fortæller Jesper Engel.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0