AnnonceLuk annonce
Planer om biogasanlæg droppes

19-11-2018

Planerne om et biogasanlæg i Brokkebjerg bliver ikke til noget.

Af Jens Nielsen

Planer om at opføre et biogasanlæg i Brokkebjerg ved Kalundborg droppes nu. Ansøgningen er trukket tilbage.

Det planlagte biogasanlæg som skulle opføres på Febjerggård i Brokkebjerg ved Kalundborg bliver ikke til noget. Initiativtagerne til projektet, Anders Jacobsen fra Protekta og Ulrik Olsen fra Lykkensgård har trukket deres ansøgning tilbage, da de mener det bliver svært at få politisk opbakning til projektet.

Politikerne i Kalundborg Kommune sagde i første omgang ja til at der skulle udføres en miljøkonsekvensrapport på biogasanlægget, derefter skulle politikerne så tage endelig stilling til projektet, men initiativtagerne til projektet tror ikke på at politikerne vil stemme ja, derfor har de nu trukket deres ansøgning tilbage.

”Efter at vi har snakket med flere politikere er vi sikre på at det bliver svært at få dem til at stemme ja til projektet, både på grund af protesterne fra naboer og de problemer det nyopførte biogasanlæg på Asnæs har haft,” fortæller Ulrik Olsen fra Lykkensgård, og fortsætter,

”Vi har foreløbigt brugt omkring 300.000 kr. til forundersøgelser og skal bruge mindst 300.000 kr. mere til en miljøkonsekvensrapport, og hvis vi ikke er sikre på at der bliver stemt ja til projektet så vil vi hellere trække ansøgningen, og desuden ønsker vi jo heller ikke at være uvenner med alle naboerne i området.”

Ulrik Olsen er dog ked af at projektet ikke bliver til noget, mest for miljøets skyld, idet den meget gylle kunne være omdannet til biogas.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0