AnnonceLuk annonce
Pinsen er fyldt med kunstoplevelser

22-05-2021

Keramiker Kaja Herold viser sin tønde frem, hvor hun rakubrænder noget af sin keramik. Foto: Gitte Korsgaard.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

I de fine gamle bygninger på Birkendegaard udstiller ni kunstnere hele pinsen med både keramik, malerier, smykker, stenskulpturer og meget mere. De er alle med i Kunst i Pinsen

Ni kunstnere udstiller i pinsen på Birkendegaard i meget stemningsfyldte omgivelser. Galleri Birkendehus og “Det gamle Mejeri” udstiller, ligesom Maiken Rasmussen, der er tekstilkunstner og laver små og store fabulerende billedtæpper. Conni Keller er der med sin glaskunst, hvor hun laver farvestrålende glasfugle og dyr. Vibeke Beier ligeledes med glaskunst, dog laver hun smukke ophæng af havsleben glasstykker. Kaja Herold er keramiker, og er også med. Hun viser fremstilling af rakubrændt keramik, der brændes i alle tre dage. Susanne Jensen maler akrylmalerier samt rakubrændte nordlysnisser og andre figurer. Ib Peter Madsen, der er stenskulptør er også at finde på Birkendegaard. Ligeledes er Lone Bagge og Marie Duedal, der begge er akvarelmalere og Marianne Lundgaard, der er sølvsmed.

Keramiker Kaja Herold er en af de kunstnere, der benytter rakobrænding på noget af sit keramik, og hun har en tønde med, som hun brænder keramikken i hele pinsen. Rakuteknikken er en gammel japansk brændingsmetode, der består i, at man brænder forglødede leremner i en rakutønde eller selvbygget ovn. Derefter placeres de varme emner i en gryde med savsmuld. Denne proces kaldes reducering, og giver blandt andet keramikken den karakteristiske sorte farve og krakeleringer. 

”Jeg har flere ting, der rakubrændes, og vil brænde hele pinsen,” fortæller hun, mens hun viser tønden frem, som hun brænder keramikken i.

Marie Duedal Nielsen er en af de kunstnere, der udstiller akvareller. Hun bliver inspireret af mange forskellige ting, og har malet meget fra landskaber i Danmark, men også Færøerne er på hendes akvareller. 

”Jeg har været på kursus på Færøerne 7-8 gange, og der har jeg også hentet en del inspiration, men ellers er det rundt omkring i Danmark, det er sådan lidt tilfældigt, hvad jeg lige falder for at male,” fortæller hun.

Marie Duedal Nielsen fortæller endvidere, at hun blev kåret til Årets Kunstner i Det Gamle Trykkeri i Slagelse i 2010, hvor også H.M. Dronning Margrethe 2. var tilstede. Hendes Majestæt Dronningen så akvarellen blive trykt, og fik det første nr.

På Birkendegaard kan man købe kaffe/te, og der er mulighed for picnic i haven, hvis ellers vejret viser sig fra sin gode side søndag og mandag. Lørdag var det en kold fornøjelse, og gæsterne holdte sig primært indenfor i de fine gamle bygninger. Udstillingen vil være at se hele pinsen mellem kl. 11-17.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0