AnnonceLuk annonce
Pinse i form og farver

14-05-2021

Rasa Dzimidaviciute Olesen forklarer om sit seneste maleri, Kunst I Pinsen 2020.  Også i år har åbner hun dørene for besøgende i pinsen. Arkivfoto: Jens Nielsen

kontakt@tv-kalundborg.dk

Over 150 Midt- og Vestsjællandske gallerier og kunstneres private værksteder åbner op for interesserede gennem hele pinsen. Det er ganske gratis og der garanteres mange spændende udstillingssteder.

Nedlukningen har været hård ved alle, og mange har savnet at få et ordentlig skud kunst og kultur i tiden, hvor vi mentalt har levet med de nedrullede gardiners afstand til det liv, vi normalt lever. Men med foråret springer også kunst og kulturlivet på ny ud igen.

Mangfoldighed af kunst 

Gennem en årrække har syv sjællandske kommuner gennemført projektet ”Kunst i Pinsen” og i år er ingen undtagelse. I Roskilde, Ringsted, Lejre, Holbæk, Kalundborg, Slagelse og Sorø kommuner medvirker en myriade af åbne kunstværksteder og gallerier. De kunstneriske udtryk er ligeså mangfoldige og mangeartede, som kunstnerne er forskellige, og der er derfor sikret ” en på opleveren”, hvis man har lyst til at snuse til den lokale eller regionale kunstproduktion. I Kunst i Pinsen sættes fokus på den enorme rigdom af udtryk, der er her i området, og mere end 150 kunstnere og gallerier har i år valgt at deltage, hvilket er det største antal nogensinde. Alene i Kalundborg Kommune er der 28 kunstnere som deltager.

Kunst i Pinsen indeholder ikke en censureret udstillingsrække, og man kan derfor få indblik i alle typer af kunstnernes virke og værker. 

Praktisk information

Kunst i Pinsen foregår i dagene d. 22. – 24. maj, og udstillingsstederne holder åben lørdag – mandag fra kl. 11-17.  Traditionen tro vil der være mulighed for at deltage i en konkurrence på Kunst i Pinsens Facebook. Her skal man blot dele sin bedste kunstoplevelse i løbet af de tre dage, og så indgå man i lodtrækningen om et gavekort til indkøb af kunst hos en af de medvirkende kunstnere.

Foldere med beskrivelse af de enkelte kunstnere kan i Kalundborg Kommune hentes på biblioteket, ligesom hjemmesiden www.kunstipinsen.dk og app kunstipinsen kan være med til, at man som gæst kan planlægge sin rute, og få indblik i den rigdom af kunst, der er lige udenfor døren.

Om Covid-19

Kunst i Pinsen overholder myndighedernes retningslinjer i forhold til Covid-19. Det betyder naturligvis fortsat brug af sprit, mundbind og at holde afstand. Der er ikke krav om Coronapas hos private udstillere og i gallerier, men det vil der være på museer. Man kan holde sig opdateret om retningslinjerne for dette års Kunst i Pinsen på hjemmesiden www.kunstipinsen.dk


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0