AnnonceLuk annonce
Pink golf til et godt formål

22-06-2019

Formand for dameklubben i Kalundborg Golfklub, Anita Holm-Jensen, er gået i pink. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Dameklubben i Kalundborg Golfklub inviterede lørdag til Pink Cup i Kalundborg Golfklub. Formålet er at samle penge ind til brystkræft.

Hver 9. danske kvinde rammes af brystkræft, der er den hyppigste kræftsygdom hos kvinder. Derfor har Kræftens Bekæmpelse siden 2003 arrangeret den landssækkende golfturnering Pink Cup, hvor der spilles for kampen mod brystkræft.

Pink Cup adskiller sig fra andre turneringer ved, at det ikke udelukkende er det spillemæssige resultat, der er afgørende for placeringen. Det er nemlig først og fremmest det indsamlede beløb til brystkræftsagen, der tæller.

Kalundborg Golfklub er også tilmeldt Pink Cup, hvor det er dameklubben som har stået for arrangementet, og i dag lørdag, mødte 77 damer og herrer op til starten, hvor den pink farve dominerede på både tøj, udstyr og i klubhuset.

”Vi er 77 tilmeldte, og det er flere end sidste år, så det er vi godt tilfreds med, og de 125 kr. fra startgebyret går ubeskåret til Kræftens Bekæmpelse,” fortæller Anita Holm-Jensen, formand for dameklubben i Kalundborg Golfklub.

Rigtigt mange lokale firmaer har støttet den gode sag med præmier til spillerne, men også med præmier til et lotteri, lige som overskuddet fra salget af pink T-shirt går til det gpde formål.

Der er brug for pengene

Der er brug for pengene, for hvert år dør omkring 1.200 kvinder af brystkræft. Chancen for at overleve brystkræft er dog steget støt gennem de senere år, takket været forskning i sygdommen. Forskning, som de indsamlede penge fra Pink Cup- matcherne bidrager til.

Der er totalt indsamlet knap 39 mio. kr. ved Pink Cup igennem alle årene.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0