AnnonceLuk annonce
Pernille har ambitioner om at nå helt til VM-finalen

18-07-2019

Pernille Olsen håber at nå helt til finalen, når verdensmesteren i 3D bueskydning skal findes, først i september. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Pernille Olsen fra Kalundborg er udtaget til verdensmesterskaberne i 3D bueskydning i Canada til september. Hun håber på at kunne blande sig i kampen om medaljerne. Pernille Olsen skal selv financierer en stor del af turen, og nu er en sponsor trådt til.

Med en 7. plads i VM 2017 og en flot bronzemedalje i 2018 til EM, er 25-årige Pernille Olsen fra Kalundborg Bueskytteklub godt rustet til at kæmpe med om medaljerne, når hun først i september deltager i Verdensmesterskabet i 3D bueskydning i Canada.

Pernille har da også vundet de fem udtagelsesstævner hun har deltaget i, så det er en værdig repræsentant Danmark sender afsted.

”Jeg håber at være med i finalen, det er bare noget helt specielt, men konkurrencen er selvfølgelig hård i toppen, den forsvarende europamester fra Italien er professionel og lever af kun at skyde med bue, og en af deltagerne fra Frankrig er også stort set heltids professionel, men jeg lever ikke af at skyde, så det må godt være lidt svært at slå dem”, siger Pernille Olsen.

Verdensmesterskabet afholdes i Lac La Biche, Alberta i Canada, og de første konkurrencer starter d. 3. september, samme dag som Pernille Olsen har 26-års fødselsdag. Finalerne afholdes d. 6. september, og her håber den lokale bueskytte at være med.

Sponsor er trådt til

Pernille Olsen læser biologi på Københavns Universitet, er på SU, og har derfor ikke det store økonomiske råderum, og Bueskydning Danmark dækker kun 7000 kr. til rejsen, resten skal Pernille selv finde. Kalundborg Kommune hjælper med 3000 kr., familien hjælper også til, Unigram, der sælger udstyr til bueskytter, hjælper også økonomisk, og så har Lerfeldt Revision i Grevinge, lige meldt sig på banen med 7000 kr., så nu skulle alle udgifter være dækket, og Pernille kan koncentrere sig om den sidste træning, som bl.a. kommer til at foregår i Jylland, for at skyde på lidt andre baner end hjemmebanen i Tømmerup.

3D bueskydning er skydning efter 24-30 realistiske dyr af hårdt skum som er placeret på en fastlagt rute, på en ukendt afstand mellem 5-45 meter. Skytten skal selv vurdere afstanden, og point scores efter hvor præcist dyret rammes i forhold til de eksisterende scorezoner. 

Byfest

Der er i øvrigt mulighed for at møde Pernille Olsen til den kommende byfest i Kalundborg, her har Kalundborg Bueskytteforening en stand i gården ved Danske Bank, her er der mulighed for at prøve at ramme balloner med bue og pil, og vinde fine præmier, sponseret af butikkerne i Kordilgade.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0