AnnonceLuk annonce
Penge til SUP-aktiviteter i tidligere grusgrav  

10-07-2021

Friluftsrådets Lokalforeningspulje har netop givet kr. 50.000,- til Vestsjællands Wake og Surf Klub. Modelfoto.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk        

69 lokale foreninger fra hele Danmark har fået i alt 2,4 millioner kroner i støtte fra Friluftsrådets Lokalforeningspulje. I Region Sjælland har 13 foreninger modtaget støtte, herunder har Vestsjællands Wake og Surf Klub modtaget 50.000 kr.

Vestsjællands Wake og Surf Klub har netop modtaget 50.000 kr. fra Friluftsrådets Lokalforeningspulje til at arrangere SUP-aktiviteter for Kalundborgs børn og unge i den tidligere grusgrav i Bregninge. Formålet er at skabe mere fokus på den smukke natur og friluftsmulighederne i grusgraven. Pengene skal bruges til SUP-boards og våddragter.

Spejdere, rollespillere, sportsfiskere, ridende, jægere, kajakroere, tursejlere, modelflyvere og ornitologer. Alle har de det til fælles, at de dyrker friluftslivet i naturen, og det viser bredden af de foreninger, der netop har modtaget støtte fra Friluftsrådets Lokalforeningspulje. I alt har 69 lokale foreninger fået 2,4 mio. kroner til at realisere deres drømme og planer for mere friluftsliv.

Det er kun foreninger tilknyttet en af de 85 organisationer, som er medlem af Friluftsrådet, der kan søge midler fra Lokalforeningspuljen. Men derudover er der ikke mange krav, for puljen kan støtte stort set alt, der kan styrke frivillige foreningers arbejde med friluftsliv i hele landet.

"Vi har i år fået langt flere ansøgninger end tidligere, og det viser, at der er masser af initiativer derude. Jeg er glad for, at vi med puljen kan gøre en forskel for de mange frivillige kræfter, som brænder for at udvikle og udbrede friluftslivet til gavn for både egne medlemmer, foreningsfællesskaberne og lokalsamfund i alle egne af Danmark," siger Winni Grosbøll, direktør for Friluftsrådet.

Støtter bredt

I Region Sjælland er der i alt blevet uddelt 434.500 kroner i støtte til 13 projekter i 10 forskellige kommuner. Foreningerne har især fået støtte til udstyr til aktiviteter som telte, cykler, kajakker og kikkerter til fugleture, eller til nye faciliteter som bålhytter, sheltere og flydebroer.

Det er fjerde gang, at Friluftsrådet uddeler de såkaldte spillehalsmidler via Lokalforeningspuljen. Samlet set er der i perioden 2019-2021 uddelt 9,76 mio. kr. til i alt 251 lokale foreninger fordelt på 79 kommuner.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0