Flere partier peger på Peter Jacobsen som borgmester

Fra venstre: Lasse Rask Jensen, Liberal Alliance - Peter Jacobsen, Dansk Folkeparti - Tonny Voldby Pedersen, Nye Borgerlige. Privatfoto

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Nye Borgerlige, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti indgår valgforbund til kommunalvalget 2021, og peger samtidig på nuværende viceborgmester Peter Jacobsen (DF) som kommende borgmester.

”Under overskriften “Mere demokrati!” indgår Dansk Folkeparti, Nye Borgerlige og Liberal Alliance valgforbund. De tre partier går sammen til valg på at være et mere demokratisk, åbent og borgernært alternativ med et klart ønske om et fortsat borgerligt styre i Kalundborg Kommune.” Således skriver de tre partier i en pressemeddelelse fredag middag. Ydermere fortæller viceborgmester Peter Jacobsen (DF), at han længe har tænkt over det, men at han nu tager chancen og stiller op som borgmesterkandidat ved næste kommunalvalg. 

”Nu tager vi en chance. Jeg stiller op som borgmesterkandidat til næste valg. Jeg lægger tingene åbent og ærligt frem, og så må vi se, hvad det bringer. Jeg kunne have fået posten ved sidste valg, men jeg havde en aftale med Martin (borgmester Martin Damm (V)), og når jeg har indgået en aftale, så holder jeg den. Jeg har virkelig tænkt meget over det, men nu skal det være. Indtil videre har jeg opbakning fra Liberal Alliance og Dansk Folkeparti, og så må vi se, om der er yderligere opbakning,” fortæller Peter Jacobsen, og fortsætter:

Jeg har brug for, at der bliver mere plads til at diskutere ting. På vores kommunalbestyrelsesmøder er der ikke meget plads til at diskutere tingene, som det er nu. Vi må tage et politisk ansvar, og give mere plads til at vise, hvad de forskelige politikere gerne vil, så kan borgerne også kan se det. Vi vil gerne have noget mere nærdemokrati, inddrage borgerne mere, og så tage nogle politiske diskussioner ud fra det. Vi skal mere væk fra regnearks-termonologien og over til noget mere holdningsorienteret. Hvad kunne vi tænke os, og hvordan gør vi det. Det skal vi finde ud af i fællesskab. Og bliver jeg så ikke borgmester, har vi forhåbentlig fået den diskussion på dagsordenen ved at sætte gang i debatten om, hvordan vi gør tingene i Kalundborg. Jeg håber selvfølgelig på opbakning, men nu må vi se.”

Størst mulig udbytte af stemmerne

Endvidere står der i samme pressemeddelelse, at når vælgerne, til november, skal sammensætte en ny kommunalbestyrelse i Kalundborg, vil de kunne være sikre på, at deres stemme tæller, hvis de stemmer på Nye Borgerlige, Liberal Alliance eller Dansk Folkeparti. De tre partier har nemlig aftalt et valgforbund, som sikrer, at de tilsammen får størst muligt udbytte af stemmerne. 

”Vi er tre selvstændige partier, som går til valg med tre forskellige politiske programmer. Vi kan dog alle se, at demokratiet og nærheden til borgerne ikke trives og blomstrer i Kalundborg kommune. Alle tre partier finder det helt afgørende at få indført nogle mere demokratiske og borgernære processer i det kommunalpolitiske arbejde. Der skal være tid og plads til at diskutere, udvikle og beslutte gode politiske løsninger til gavn for borgerne,” skriver de ydermere. 

Del