AnnonceLuk annonce
Pas på: Børn har fået brandsår af giftig plante

03-07-2019

Flere elever har fået sår og blærer på kroppen efter kontakt med den gule vilde pastinak. Privatfoto

Af Jens Nielsen

Flere elever fra Høng fik store sår og blærer på kroppen efter en skovtur. Nu advarer lærer om ikke at have kontakt med gul vild pastinak.

”Vi havde en virkelig skøn skovtur i Høng Skov, med nogle af vores skønne elever fra skolen. Desværre ændrede det sig fra fred og idyl til hvad der kunne ligne et mareridt for nogle børn og deres forældre. Dagen efter kom det første udslet og hen over weekenden er flere kommet til, en elev er det gået særligt slemt ud over,” sådan skriver lærer Christian Løvenbalch Jensen i en advarsel på Facebook.

Desværre opdagede elever og lærer for sent at det vrimler med gul vild pastinak, og at de har bredt sig over hele området ved naturlegepladsen i Høng skov, det har efterfølgende fået både elevernes lærer samt Naturstyrelsen til at advare om den giftige plante.

Hændelsen i Høng skov har nu fået Naturstyrelsen til at fjerne den vilde pastinak i området.

Planten er giftig, og får man plantens saft på sig, kan sollys udløse en voldsom allergisk reaktion, der ligner en skoldning med kogende vand. Heldigvis ligner pastinak ikke umiddelbart andre planter i naturen, og den er derfor svær at forveksle med andre vildtvoksende planter.

Den op til to meter høje plante er i familie med bjørneklo og indeholder ligesom den, giftstoffet furanocumarim.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0