AnnonceLuk annonce
Parforholdet sat på prøve

17-02-2020

kontakt@tv-kalundborg.dk

Bedre Psykiatri Kalundborg inviterer til foredrag om, hvordan psykisk sygdom rammer hele familien. Foredraget bliver afholdt torsdag den 27. februar i Café Solsikken i Kalundborg.

Når én i familien rammes af psykisk sygdom, rammes hele familien. Parforholdet kommer også under pres. Hvordan overlever parforholdet krisen? Peter og Dorthe Stieper vil fortælle om, hvordan deres parforhold kom under alvorligt pres, da deres datter blev ramt af en alvorlig anoreksi, depression og angst. 

Peter og Dorthe har været gift i 27 år og tager udgangspunkt i deres egen historie, når de fortæller åbent og med et glimt af humor om, hvordan de som mand og kvinde har reageret forskelligt på, at deres datter blev syg; hvordan de skulle rumme hinandens forskelligheder, finde fælles fodslag og processen med efterfølgende at genfinde hinanden i parforholdet.  Ægteparret kommer ikke med nogle lette svar eller løsninger, men formidler med deres ærlige beretning både identifikation og håb til par, der er ramt af psykisk sygdom i familien.

Peter arbejder til daglig som VVS-rørsmed, mens Dorthe arbejder som pårørendementor. Hun har tidligere været ansat som forældrementor i Børne- og Ungdomspsykiatrien i Region Hovedstaden, hvor deres datter har været indlagt. Dorthe har desuden en baggrund som kulturformidler, journalist og forfatter og udgav i efteråret bogen ”Historien om en mor – 11 mødre fortæller om at have børn med autisme.”

”At være forældre til et barn med en psykisk udfordring, er lang fra det nemmeste her i verden. Tit og ofte kommer skilsmissen oven i, da det tærer enormt på samlivet. Her får vi en unik mulighed for at høre, hvad Dorthe og Peter gjorde for at holde sammen gennem deres ægteskabelige udfordringer og virkelig se de udfordringer, forældre står i, når ens barn bliver udfordret psykisk,” siger formand For Bedre Psykiatri Kalundborg, Bjarne Rose Pedersen.

Arrangementet foregår i Café Solsikken i Kalundborg torsdag den 27. februar kl. 19-21.30, og det kræver tilmelding at deltage. Tilmelding via sms 50469846 eller mail: bedrepsykiatrikalundborg@jubii.dk 

Yderligere information om arrangementet kan rekvireres hos: For Bedre Psykiatri Kalundborg, Bjarne Rose Pedersen, e-mail: bedrepsykiatrikalundborg@jubii.dk, tlf. 50469846Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 0