AnnonceLuk annonce
Pædagog modtager pris

20-05-2020

Pædagog Malene Koksby Hansen, der arbejder i Eventyrhuset i Kalundborg, har netop vundet en fornem pris for sit arbejde med børn.

kontakt@tv-kalundborg.dk

Pædagog Malene Koksby Hansen, Eventyrhuset i Kalundborg, modtager pris for at holde fast i børns naturlige nysgerrighed. Der er tale om Novo Nordisk Fondens Naturtematiske Pædagogpris 2020. 

I Eventyrhuset i Kalundborg tager pædagog Malene Koksby Hansen dagligt børnene med ud i naturen, hvor de leger og eksperimenter med alt mellem himmel og jord. De smager på myrer, laver mælkebøttesirup og prøver at fange vinden. De lærer også om genbrug, plastik i naturen og finder ud af, hvordan en død hund lugter, og det er ikke bare fis og ballade, når børnene bliver taget med ud i naturen. Den pædagogiske tilgang er planlagt og struktureret med det formål at vedligeholde børnenes naturlige nysgerrighed og samtidig skabe robuste børn, der er klar til at tage nysgerrigheden med sig ind i skolealderen. For det forbilledlige arbejde med naturfag med børnene modtager Malene Koksby Hansen, sammen med fire pædagoger fra Lærkereden i Vejle, Novo Nordisk Fondens Naturtematiske Pædagogpris 2020.

Prisen har til formål at anerkende og synliggøre en særlig pædagogisk indsats inden for læreplanstemaet Natur, udeliv og science. Prisen uddeles årligt og er delt i to priser: Én til en pædagog eller et team øst for Storebælt og én tilsvarende vest for Storebælt. Hver pris består af en sum på 100.000 kr., hvor 50.000 kr. er en personlig pris, og institutionen modtager de øvrige 50.000 kr.

Lærer om tid ved at besøge plejehjem

Malene Koksby Hansen fra Eventyrhuset fortæller, at hun er glad for sammen med børnene at gå på opdagelse i den forunderlige verden og derigennem klæde dem godt på i forhold til at være nysgerrige på læring. 

Hun arbejder projektorienteret med børnene for at forstå naturen, og det gør hun blandt andet gennem projekter som ”Naturens spisekammer” og ”Fang vinden”. Malene Koksby Hansen sætter også drager op sammen med børnene og ”Gamle Arne” på plejehjemmet og bygger på den måde bro mellem generationerne. Børnene lærer også om både vind og tid ved at være sammen med de ældre. 

Projekterne har til formål at vedligeholde børnenes naturlige lyst til at udforske, lære og forstå sammenhænge, så de tager denne kvalitet med sig ind i 0. klasse. Nogle gange kræver det blot, at de voksne stiller de lidt undrende spørgsmål, og involverer børnene i at svare på dem.

”Jeg er ufattelig stolt, overrasket og super glad for at få denne store anerkendelse af den pædagogiske faglighed, som jeg og resten af mine kollegaer i Eventyrhuset tror på, og som vi kontinuerligt og udviklingsmæssigt arbejder henimod i en dynamisk proces,” siger Malene Koksby Hansen.

Prisen er også til børnene

Det har stor betydning for Elisabeth Gothart, der er pædagogisk teamleder i Eventyrhuset, at en af institutionens pædagoger har fået en pris. Det er ifølge hende også en anerkendelse af børnenes medfødte nysgerrighed og deres spirende evne til at samspille, udforske og forstå deres omverdenen – og til at lære voksne at fastholde og udfordre deres egen viden om naturen for, at kunne formidle den i børneperspektiv og sammen blive klogere på, hvad, hvorfor og hvordan tingene hænger sammen.

”Det er det, Malene Koksby Hansen kan. Hun kan undre sig oprigtigt, initiere nye tanker, give plads til idéer, opfordre til eksperimenter, italesætte drømme og fantasier, filosofere over livet sammen med børnene og lave temaprojekter ud fra børnenes nysgerrighed,” siger hun.

Elisabeth Gothart fortæller, at den del af prisen, som tilfalder institutionen, kommer til at gå til at understøtte yderligere tiltag inden for læringsområdet natur, tal og science.

Om Novo Nordisk Fondens Naturtematiske Pædagogpris 

Novo Nordisk Fondens Naturtematiske Pædagogpris er målrettet engagerede og dygtige pædagoger, der i daginstitutioner giver børn positive oplevelser med natur, tal og teknologi. 

Prisen består af en sum på 100.000 kr., hvor 50.000 kr. er en personlig pris, og institutionen modtager de øvrige 50.000 kr. Institutionens andel skal anvendes til udvikling af det pædagogiske arbejde med det naturfaglige læreplanstema, eksempelvis indkøb af udstyr til teknik- eller naturundersøgelser, opgradering af lokaler/udeområde eller efteruddannelse.

Prisen uddeles til en pædagog eller et team efter indstilling fra lederen.

Om Novo Nordisk Fonden

Novo Nordisk Fonden er en dansk erhvervsdrivende fond med to hovedformål: 1) at udgøre et stabilt fundament for den erhvervsmæssige og forskningsmæssige virksomhed, som drives af selskaberne i Novo Gruppen; og 2) at yde støtte til videnskabelige, humanitære og sociale formål.

Fondens vision er at yde et betydende bidrag til forskning og udvikling, der forbedrer menneskers liv og bæredygtigheden i samfundet. Siden 2010 har fonden uddelt mere end 25 milliarder kroner, primært til forskning ved offentlige vidensinstitutioner og hospitaler i Danmark og de øvrige nordiske lande samt behandling og forebyggelse af diabetes. Læs mere på www.novonordiskfonden.dk.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0