AnnonceLuk annonce
Påskelejr med masser af Taekwondo-oplevelser

18-04-2017

140 deltagere på påskens Son Taekwondos påskelejr i Kalundborg. Privatfoto

Det er Påske! Udenfor regner det og fredag morgen har Sofie, Kirstine, Laura, Julie og Thea sat sig til morgenmaden på Kalundborg Son Taekwondos påskelejr, som i år bliver afviklet på Rynkevangskolen og i Rynkevanghallen i dagene den 13.-15. april. Klokken er ca. 8.00 om morgenen og pigerne har fået selskab af Andreas, Viktor, Jimmi, Magnus og Sander. De har dét tilfælles, at de elsker at træne Son Taekwondo så meget, at de bruger 3 dage i påsken på at deltage på lejren sammen med 30 andre aktive Taekwondo-udøvere fra Kalundborg Son Taekwondo.

Andreas Nielsen på 24, som til daglig er træner i Kalundborg Son Taekwondo, har været med alle de 9 år, hvor Kalundborg Son Taekwondo har afholdt påskelejren. Derimod er det anden gang for Viktor og Julie og første gang for Thea og Magnus – de tilhører nemlig den nye generation af udøvere i Kalundborg-klubben - og oplever derfor for henholdsvis anden eller første gang den helt specielle glade stemning og intense atmosfære, der er på sådan en påskelejr.

Denne morgen går snakken lystigt, mens de indtager et morgenmåltid, der inkluderer nybagte boller, bagt i Rynkevangsskolens skolekøkken af en entusiastisk madansvarlig. Desuden får lejren masser af hjælp til dagens madlavning af lige så entusiastiske forældre, der også bakker op om påskelejren ved at skrælle gulerødder, kartofler, lave salater og servere frugt for de aktive Taekwondo-deltagere. Der lides ikke nogen nød hvad angår kvaliteten af mad på lejren – alt laves nemlig fra bunden.

Kirstine, Andreas og de andre deltagere fra Kalundborg Son Taekwondo er dog ikke de eneste, som deltager på påskelejren. Lejren har med sine omkring 140 besøgende deltagere nemlig tiltrukket udøvere fra flere forskellige dele af Danmark. Kalundborg-udøverne har fået selskab af udøvere fra Son Taekwondos klubber i Støvring, Holbæk og DTU samt udøvere fra 11 andre Taekwondo-klubber i Danmark: Gladsaxe, Hillerød, Holbæk, Køge, Roskilde, Munkebo, Nyborg, Solrød, Stepping, Vanløse og Vordingborg.

Benny Olesen, som er grundlæggeren af Son Taekwondo i Danmark og arrangør af lejren, er utrolig glad for og stolt af, at så mange har fundet vej til Kalundborg. Han gør alt, hvad han kan for, at lejren skal blive en succes og det betyder blandt andet, at han har fået nogle af de dygtigste instruktører i Danmark til at undervise på lejren og som i dag er Taekwondo-ikoner. I år har deltagerne derfor kunnet nyde godt af bl.a. en bronzemedalje indehaver i Freestyle Synkron-teknik ved VM i 2016 og aktiv leder på Danish Taekwondo Demonstration Team, en tidligere assisterende landstræner i teknik samt specialister indenfor våbenteknik og effektivt selvforsvar. En institution ved Kalundborg Son Taekwondos påskelejre er imidlertid den koreanske og højest graduerede i Danmark, Choi Kyoung An, med sit 9. Dan, sorte bælte.

Når Sofie, Laura, Sander og alle de andre er færdige med deres morgenmad, står den på 2 gange træning i løbet af dagen og endnu en tematræning efter aftensmaden. Ømme fødder og muskler glæder sig derfor sikkert til lidt afslapning, når lejren lukker og slukker lørdag eftermiddag. Men uanset antallet af træningslektioner, som udøverne har haft på en dag, så er der dog én ting, der overskygger dette: Det er den glade stemning og det nysgerrige engagement, som alle deltagere formår at skabe - både børn, unge og udøvere, som har passeret de 40, 50 og 60 år – og dem er der faktisk nogle stykker af. Der er ikke nogen der ”pjækker” fra træning. Og selvom det er den sidste træning på dagen, så giver alle alt, hvad de har i sig. Sammenholdet og de nye venskaber der opstår på sådan en påskelejr, er simpelthen guld værd og som en forælder til en deltager fra Munkebo siger: ”Tak for endnu en dejlig og ikke mindst velorganiseret påskelejr. Vi påskønner den ansvarsfølelse frivillige og forældre udviser og får det hele til at køre, så vi som udøvere føler os værdsatte.” Og en deltager fra Gladsaxe siger på klubbens facebookside: ”Tusind tak for 3 skønne dage med overflod af god træning og inspiration. I er de bedste til at arrangere påskelejr og vi følte os SÅ velkomne.”Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0