AnnonceLuk annonce
På torsdag er der taletid til de unge

12-09-2017

De unge får ordet på torsdag. Arkivfoto: Jens Nielsen.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Stand-up'eren, Ruben Søltoft, fra bl.a. Shit happens, Live fra Bremen og Comedy Zoo, sætter stemningen, når #Ung og Sund Livskraft torsdag inviterer alle unge mellem 15 og 29 år til Frirummet for unge i Kalundborghallerne.

Godt en tredjedel inde i arbejdet med #Ung og Sund Livskraft lukker aktørerne nu alle unge indenfor til en aften, der skal handle om ønsker og drømme for fremtiden.

Vi har alt for mange unge, som ikke trives. De er ensomme, deres sundhed halter, de kommer ikke i gang med en uddannelse og har svært ved at finde et arbejde. Det kan og skal vi gøre bedre,” siger Peter Abildgaard Andersen, rektor på Kalundborg Gymnasium og formand for #Ung og Sund Livskraft.

Livsvilkårene for de unge skal ændres

En lang række aktører har i halvandet år arbejdet med #Ung og Sund Livskraft. Det er blandt andet gymnasier, produktionsskolen, Ubberup Højskole, DGI, Erhvervsrådet, Tømmerup Gymnastikforening, Region Sjælland, Kalundborg Kommune, Kræftens bekæmpelse, Socialt udviklingscenter og de unge selv.

Målet er at skabe bedre livsvilkår for unge i Kalundborg Kommune. Baggrunden er, at en del af kommunens unge klarer sig mindre godt end unge i resten af landet, når det kommer til sundhed, trivsel, uddannelse og selvforsørgelse.

#Ung og Sund Livskraft arbejder efter den amerikansk/canadiske tilgang Collective Impact, hvor involvering af målgruppen er et centralt element. Unge har indtil nu været del af styregruppen, aktionsgrupper og diverse workshops, men her 1/3 henne i projektperioden er det blevet tid til at involvere alle kommunens unge mellem 15-29 år til at fortælle, hvad deres ønsker og drømme er for Kalundborg kommune.

”Vi har brug for at høre, hvad de unges håb og drømme er for det gode ungeliv i Kalundborg kommune,” siger Helle Oldrup Jensen, projektleder for initiativet.

Frirum for de unge

”Frirummet for unge” byder indenfor torsdag den 14. september 2017 kl. 17–20 i Kalundborghallerne, hal 1. Blandt de inviterede er også medlemmer af Kommunalbestyrelsen, aktørerne i initiativet, samt øvrige medarbejdere fra Ungdomsuddannelserne, Jobcentret osv.

De "voksne" er inviteret for at lytte, men det er de unge, der har ordet. Bl.a. vil et panel af unge debattere det gode ungeliv: Hvad mangler vi? Hvad drømmer vi om? Hvad længes vi efter? Hvilken hjælp kunne vi bruge? Og alle kan være med enten ved at gribe mikrofonen, eller sende sit indspark til debatten via mobiltelefonen.

Arrangementet foregår i Kalundborg Hallerne (hal 1) torsdag den 14. september kl. 17 - 20. Du kan stadig nå at tilmelde dig begivenheden. Klik herFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0