AnnonceLuk annonce
På fredag er alle plejehjemsbeboere vaccineret

05-01-2021

Det blev Annelise Djergberg på 77 år, der tog imod det første vaccinestik i Kalundborg Kommune. Det skete tirsdag d. 29 december, på plejehjemmet Nyvangsparken. Foto: Kalundborg Kommune

Den 8. januar er alle plejehjemsbeboere, der har ønsket det, vaccineret i Region Sjælland. Plejehjemsbeboerne og frontpersonalet var de første til at modtage vaccinen. Nu fortsætter vaccinationsprogrammet - for ældre og særligt sårbare borgere, der lider af en kronisk sygdom.

Indsatsen med at vaccinere beboere på plejecentre første gang er regionen nu ved at være i mål med. Alle plejehjemsbeboere, der ønsker vaccinen, vil have modtaget det første stik senest på fredag. Den 27. december blev de første plejehjemsbeboere i Region Sjælland vaccineret, det oplyser Region Sjælland i en pressemeddelelse.

"Jeg er glad og taknemmelig for, at plejehjemsbeboerne er vaccineret allerede senest på fredag, da det kommer de mest sårbare og udsatte borgere til gavn her og nu. Vi er sammen med kommunerne og de praktiserende læger lykkedes rigtig godt med at nå ud til vores borgere på plejecentre i regionen. Og nu går vi, de næste dage, i gang med at vaccinere ældre borgere, der ikke bor på plejehjem, men både har personlig pleje og praktisk hjælp i hjemmet," siger Heino Knudsen, regionrådsformand i Region Sjælland.

I nogle tilfælde er man nødt til at vente med vaccination af forskellige årsager hos beboeren eller plejehjemmet, der gør, at det endnu ikke har været muligt. For eksempel hvis de har været syge med COVID-19, og derfor ikke må vaccineres, har været indlagt med anden sygdom eller været på juleferie. Fredag vil regionen danne sig et overblik og lægge en plan for, hvordan de sidste kan blive vaccineret hurtigst muligt.

Indsatsen fortsætter

I dag, tirsdag, fortsætter Region Sjælland indsatsen med at vaccinere de allermest sårbare borgere, som ikke bor på plejecentrene, men som modtager pleje og hjælp i hjemmet. Det vil ske på regionens vaccinationscentre.

"Vores prioritet er hele tiden, at så mange borgere som muligt kan blive vaccineret så hurtigt som muligt og så tæt på deres eget hjem som muligt. Den nuværende vaccine stiller store krav til temperatur, rystelser og lignende, så det er begrænset, hvor lokalt vi kan vaccinere lige nu. Men vi arbejder på at gøre det nemt og tilgængeligt for borgerne, som vi også har gjort det på testområdet," siger Heino Knudsen og fortsætter:

"Det vil der blive bedre mulighed for, når vi modtager et større antal vacciner, end vi gør på nuværende tidspunkt, og når andre vaccinationstyper, der ikke er så følsomme, godkendes og kommer til Danmark," slutter Heino Knudsen.

De store krav til håndteringen af den nuværende vaccine er for at sikre, at patientsikkerheden er i orden, og at vaccinen bliver udnyttet så godt som muligt til de prioriterede målgrupper. Region Sjælland følger ligesom de øvrige regioner de nationale prioriteringer for, hvem der skal tilbydes vaccinen hvornår.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0