AnnonceLuk annonce
Overvågning i nattelivet

26-09-2018

Om ca. en måned kommer der overvågning i nattelivet i Kordilgade i Kalundborg. Foto: Gitte Korsgaard.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Om en måneds tid vil bl.a. Kalundborg få videoovervågning sat op i nattelivet. Det har Midt- og Vestsjællands Politi netop besluttet.

Turen er nu kommet til både Holbæk og Kalundborg - der skal sættes overvågningskamera op i nattelivet. Overvågningen bliver sat op i Kordilgade i Kalundborg.

Vi har fået bevilget et større antal kamera, og det, at vi vælger at sætte kamera op i nattelivet, betyder ikke, at vi ikke stadig samarbejder med kommune, SSP osv. Vi gør, som vi hele tiden har gjort, men nattelivet er kendetegnet ved, at der optræder folk, der ikke er tilknyttet til det lokale område, derfor kan det give mening at bruge overvågning, hvis der sker noget. Vi har i hver kommune lavet undersøgelser af, hvor i nattelivet, der er flest problemer såsom vold, trusler m.m., og udpeget de steder, hvor der er flest anmeldelser. Det er ikke, fordi det er dramatisk i Kalundborg, men Kordilgade er et af de steder, fordi her er et natteliv,” fortæller Michael Flemming Rasmussen, politiinspektør i Midt- og Vestsjællands Politi.

Han regner med, at kamera er oppe om en måneds tid. Men der er en masse ting, der skal være på plads inden da.

”Vi var i Kalundborg i mandags sammen med kommune, Rigspolitiet osv. for at udpege det sted, hvor overvågning skal være. Men det er en proces, hvor vi skal have fat i ejer af bygningen, lavet installationer samt officielt søge kommunen om at måtte overvåge i det offentlige rum i deres kommune. Dernæst nødvendig skiltning, så man ved, at her videoovervåges. Men om en måneds tid, tror jeg, at vi er klar,” siger Michael Flemming Ramussen. 

Borgmester, Martin Damm (V) er glad for, at Kordilgade får overvågning, ligeså er resten af kommunalbestyrelsen.

Jeg synes det er helt fint, og jeg spurgte lige på kommunalbestyrelsesmødet sidst, hvad folk mente, og der var bred enighed om, at det var en god idé. Erfaringsmæssigt betyder natteliv indimellem vold desværre, og de mennesker er vi alle sammen interesseret i at fange, og få skabt tryghed. Jeg er glad for, at vi er et af de steder, hvor man kunne få det,” siger han. 

Overvågningen er en del af finanslovsaftalen fra sidste år, hvor Rigspolitiet fik penge til at fordele et hundrede kameraer mellem kredsene. Sydsjælland- og Lolland Falsters politi indførte 1. september overvågning i nattelivet i Haslev, Slagelse og Nakskov, men her har videoovervågningen endnu ikke været i brug.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0