AnnonceLuk annonce
Over 100 nye elever starter på Allikelund Gymnasium

03-03-2020

Rektor Karen Marie Bach Christensen, Allikelund Gymnasium Kalundborg. Privatfoto

Af Jens Nielsen

Til august starter over 100 nye elever på Allikelund Gymnasium i Kalundborg, det er rekord, og samtidig er den 3-årige HHX tilbage på Allikelund.

Søndag 1.marts kl. 23:59 lukkede optagelse.dk. og til stor glæde på Allikelund Gymnasium i Kalundborg, var der kommet nok ansøgere til at oprette en HHX-klasse. HHX er en forkortelse for Højere Handelseksamen og den tager 3 år. Eleverne får præcis det samme faglige niveau som det almene gymnasium STX og det tekniske gymnasium HTX, og en del af fagene er de samme på de tre uddannelser herunder en række af de almendannende.

Allikelund Gymnasium har i en række år været udfordret med hensyn til manglende elever, men til august starter over 100 nye elever, hvilket er rekord i mange år, mod bare 32 sidste år.

’’Vi er så stolte over, at mere end 100 elever har valgt at tage deres uddannelse her hos os på Allikelund Gymnasium. Jeg tror, at denne markante fremgang skyldes, at vi har et rigtig godt og sundt studiemiljø, som er kendetegnet ved gode venskaber, respekt og tolerance eleverne imellem. Desuden er underviserne meget dygtige til at løfte elevernes faglige niveau. Og ikke nok med det, så er de også oprigtige interesserede i den personlige relation til eleverne”, siger Karen Marie Bach Christensen, rektor på Allikelund Gymnasium.

15 af de nye elever har valgt den 3-årige HHX på Allikelund Gymnasium, og det er nok til at oprette en klasse, men flere kan komme til, der er nemlig en del som har valgt at tage HHX i Holbæk, men som bor i Kalundborg, og de kan nå at vælge om.

”Det er faktisk sådan, at de første tre måneder er uddannelsen helt ens begge steder, derfor kan de elever som har valgt Holbæk, sagtens møde op i Kalundborg, for at se om det er noget, og så kan de uden problemer skifte,” forklarer gymnasiedirektør Malene Grandjean.

Plads til at tænke stort
”På Allikelund er der plads til at tænke stort, og når eleverne forlader Allikelund, er de voksne mennesker, som er klædt på til videreuddannelse samt til at indtage verden som arbejdsplads,” beskriver Karen Marie. Afslutningsvis slår Karen Marie fast, at selvom Allikelund har oplevet en rigtig god søgning, så er der stadig plads til flere, så når de sidste uafklarede elever i Kalundborg kommune skal finde frem til, hvor de skal høre til efter sommerferien, så nogle af tilbuddene på Allikelund være en oplagt mulighed, herunder et tiende skoleår på K10 med rækken af nye og spændende linjefag eller måske en erhvervsuddannelse (EUD).

Til daglig har omkring 250 elever deres gang på Allikelund Gymnasium.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0